HZA ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Wednesday, March 7, 2012

HZA

Jasmin Dervišević – Hamza aka Hza, svoju je muzičku karijeru započeo kao bubnjar u grupi Defence. Nakon kraće pauze muzici se vraća kao solo MC i postaje članom Fm Jam ekipe i Disciplinske Komisije od samog početka.  Njegovo muzičko djelovanje obilježili su mnogi hitovi od početka Fm Jam-a  do danas, i veoma je tražen kod Hip Hop publike. Aktivno se bavi i DJ-ingom pri Fm Jam ekipi, kao i produkcijom i dizajnom.


Svoj prvi album Opušten Ko Lexaurin dao je na besplatan download, a pjesme sa ovog albuma i dalje su veoma popularne. Najviše se ističe hit Dragi Tito sa preko 100.000 pregleda putem Youtube-a.  Ovaj album sa 11 pjesama je snimljen 2007, u kućnoj produkciji sa minimumom opreme, i jednim producentom na albumu – CJ’tom koji radio većinu beatova.U istoj postavi trenutno je u pripremi i drugi CD.
Između dva albuma čuli smo i par singleova kao “Nis ni ti” koja je nastavak pjesme “Niz ba ti” sa prvog albuma, i “Hala” sa čistim kvartovskim feelingom, a obje će se naći na dolazećem albumu na drugim beatovima. Nova verzija pjesme “Hajmo ih rušit” (Disciplinska Komisija) će se takodje naći na novom albumu u updateovanoj verziji pod nazivom “Hajmo se spušit”. Kada bude spreman, i ovaj album će se moći besplatno skinuti sa interneta, a kolekcionarski primjerci u originalu sa tagom će se moći naručiti  na www.fmjam.com


IZVOR: FmJam.Com

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates