TUZLA: (Konkurs za videotape - Festival Amaterskog Kratkometražnog Filma ) ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Friday, May 4, 2012

TUZLA: (Konkurs za videotape - Festival Amaterskog Kratkometražnog Filma )


Otvoren konkurs za festival kratkometražnog filma „Videotape“ u organizaciji neformalne grupe Motus Arte iz Tuzle.

Konkurs je otvoren od 04.05.2012.godine do 25.05.2012. godine, a rezultati će biti objavljeni 29.05.2012. godine. Festival je takmičarskog tipa bit će odabrano šest filmova koji će biti prikazani tokom festivala. O pobjedničkom filmu odlučit će tročlana komisija a pobjednik će biti objavljen istog dana kada i rezultati konkursa. Pobjednik konkursa će imati plaćen put i boravak u Tuzli za vrijeme festivala. Pored nagrade žirija filmovi će se takmičiti i za nagradu publike. Dobitnik nagrade publike bit će nagrađen novčano u iznosu od 150KM.  Festival će se održati 2. I 3.06.2012.godine
Uslovi koji moraju biti ispunjeni su: da film nije stariji od dvije godine, da autor filma nije stariji od 27 godina te da je maksimalno vrijeme trajanja filma 30 minuta. Svi filmovi koji ne budu ispunjavali ove uslove automatski će biti isključeni iz natječaja.
Filmovi se moraju dostaviti u DVD formatu, u dvije kopije.
Zainteresovani radove mogu slati na adresu: Krečanska 15A, stan 22, 75000 Tuzla, sa naznakom „Za konkurs Videotape“. Uz dvije kopije filma obavezno je navesti te telefonski broj i mail preko kojeg možemo stupiti u kontakt, takođe potrebno je priložiti kratko objašnjenje filma i kratku biografiju autora filma.

Sve dodatne informacije možete dobiti preko maila: motus.arte@yahoo.com


Izvor: (malosutra.org

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates