Edo Maajka nastupa na Exit festivalu ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Sunday, June 17, 2012

Edo Maajka nastupa na Exit festivalu


Tradicionalni festival u Novom Sadu i ove godine sprema veliku zabavu za brojne fanove dobre muzike. Jedna od najvećih bina koja tokom godine postaje centar svih muzičkih dešavanja kako u regionu tako i u svijetu, gdje se susreću ljudi svih generacija, nacija i muzičkih ukusa, ugostiti će ove godine i poznatog repera iz Tuzle Edina Osmića, poznatijeg kao Edo Maajka.Ovogodišnji Exit festival se održava od 12. do 15. jula, gdje se na Fusion bini, kako je često nazivaju, očekuju nastupi velikih imena, između ostalog i Ede Maajke koji je bukvalno osvojio srca publike iz regiona, ali i šire, svojim dirljivim tekstovima o ljubavi, mržnji, nepravdi, ratu, nacionalizmu, i svim stvarima koju našu realnost i svakodnevnicu čine ovakvom kakva jeste.

Prvog dana festivala na Fusion bini pojaviti će se kultni bend Block Out, koji će još jednom mnogima staviti do znanja zašto su utjecali na generacije mladih ljudi, a uz njih se očekuje i nastup velikana srpske rap scene, kao što su Ajs Nigrutin, Timbe, Bvana, Prti Bee Gee i mnogi drugi.

Svakako, posljednji dan festivala ne treba propustiti, zbog nastupa velikih zvijezda Fusion bine, Little Dragona, Citizensa! i Buraka Som Sistema. Iste večeri nastupiti će i novozelandski sastav Batucada Sound Machine koji vas vjerovatno neće ostaviti ravnodušnim zbog specifičnog zvuka koji predstavlja mješavinu sambe, funka, soula i naravno hip-hopa.

Šlag na kraju staviti će legendarni sastav Eyesburn koji obećava dobru zabavu na svakom festivalu, po čemu su i stekli postojeću slavu.


Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates