Beogradski sindikat: Nikad više u Crnu Goru! ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Monday, July 23, 2012

Beogradski sindikat: Nikad više u Crnu Goru!

- Ovog "velikosrpskog fašistu" nećete više videti na bini u CG - izjavio je Škabo reagujući na prozivke pojedinih medija nakon sinoćnjeg nastupa BS u Nikšiću

 

Boško Ćirković Škabo, član “Beogradskog sindikata”, razočaran reagovanjem pojedinih medija nakon njihovog sinoćnjeg nastupa u Nikšiću, izjavio je da više NIKAD neće kročiti u Crnu Goru. Jedan od lidera kultnog beogradskog rep sastava zahvalio se organizatorima “Lejk festa” u Nikšiću, ali je bio izričit kada je u pitanju ponovni odlazak u nekad bratsku republiku:



- Mnogo hvala organizatorima “Lejk festa” na pozivu i gostoprimstvu, izjavio je Škabo na svom Fejsbuk profilu, i dodao:
-  Još više hvala publici na onakvoj reakciji, ali ovog “velikosrpskog fašistu” nećete više videti na bini u CG. Dok SVI ZAJEDNO malo ne odrastemo. Muzika nije tu da deli, nikoga nismo vređali, ukazali smo najiskrenije poštovanje. Uzvikivali smo ime svoje zemlje onako kako je i snimljeno u našim pesmama. Mnogima to očigledno smeta, kao i pominjanje Kosova i Metohije kao suštine naše kulture i civilizacije, iliti SRCA. Nećemo vas više dovoditi u te neprijatne situacije, repovaćemo tamo gde se 100 odsto razume da su poruke BS ljubav i zajedništvo. Zbogom, prijatelji - naveo je jedan od najboljih srpskih repera.

Crnogorski portal CDM.me  je, reagujući na koncert “Sindikata”, napisao:
- Oko 4.000 ljudi je za kraj jedva dočekalo rep-disidente iz Beograda, koji sebe nazivaju “Beogradski sindikat”, ali su se mnogi razočarali njihovom neujednačenom vikom na bini i političkim tekstovima o uzdizanju Srbije.
Isti portal pustio je i gomilu uvredljivih komentara na ovaj tekst, među kojima je i onaj na koji je reagovao Škabo: – “Beogradski sindikat” je gomila fašista, koji bi voleli da pevaju politički provokativne tekstove, a zapravo su najgori narodnjački mejnstrim. Ako se vama toliko sviđaju, slobodno ne morate da nam vraćate te džibere. Samo ne zaboravite da bi vam oni od zemlje rado napravili srpsku opštinu.
Pored BS-a, na festivalu su prvog dana nastupili i bendovi “Atomsko sklonište”, “CHBS”, “Edo Maajka”, “Damir Urban”…




Izvor: 

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates