Sutra počinje peti Jelen Demofest ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Wednesday, July 25, 2012

Sutra počinje peti Jelen Demofest


Još jedno izdanje najvećeg regionalnog takmičarskog festivala - spremite se za tri dana Jelen Demofesta u Banjaluci... 


Sutra, 26. jula, u Banjaluci počinje najveći regionalni takmičarski festival za demo bendove koji kao osnovni cilj ima afirmaciju nove, kvalitetne, žanrovski različite autorske muzike koja dolazi iz šest zemalja regiona.
Program petog Jelen Demofesta počinje sutra u 12:00 u GP Jazavac, otvaranjem izložbe fotografije "SerbainJazz Bre" koja u Banjaluku donosi pregled srbijanske jazz scene u posljednjih nekoliko decenija. Dnevni program biće nastavljen projekcijom filmova u GP Jazavac, kao i izložbom Zorana Janjetova u Kamenoj kući u okviru Strip art dnevnog programa. Večernji program otvoriće malo muzičko iznenađenje, a vrata Kastela za sve posjetioce biće otvorena već od 20.00.
U okviru takmičarskih večeri, 26. i 27. jula nastupiće po 15 takmičarskih bendova, dok se u finale koje će se desiti 28. jula očekuje prolazak najmanje 6 bendova za koje petočlani stručni žiri odluči da zaslužuju finalnu borbu za prestižne festivalske nagrade.
U okviru revijalnog programa demofestovskoj publici predstaviće se Majke, Zemlja Gruva, T.B.F., Darkwood Dub & Bisera Veletanlić, Psihomodo Pop, Sopot, DJ Ben Hoo, DJ Terry Farley, DJ Spark & Goran Starčević.
Jelen Demofest je ove godine zahvaljujući firmi Elta Kabel obezbedio i besplatan WiFi internet na tvrđavi pa će svi, putem live twitter-walla, moći i online da prenesu svoje poruke i komentare na program festivala.
Kroz sve tri takmičarske večeri festivala posetioce i gledaoce Radio Televizije Republike Srpske vodiće dobro poznta lica - Ida Prester i Galeb Nikačević Hasci-Jare, ovogodišnji voditelji Jelen Demofesta.
Podsećamo vas - MTV i ove godine snima spot pobedničkom bendu festivala! MTV, najveća i najpopularnija televizija za mlade, i ove godine je prijatelj Jelen Demofesta. Pobednik ovogodišnjeg festivala će, pored snimanja i produkcije albuma, dobiti i video spot za jednu pesmu sa albuma u produkciji MTV-ja. Spot će premijerno biti emitovan na našoj televiziji u okviru sada već tradicionalnog serijala MTV Premijera, a emitovanje spota pratiće i medijska kampanja i podrška koju će pružiti MTV. Bend Plišani Mališan, prošlogodišnji pobednici Jelen Demofesta, snimili su spot za pesmu "MC3", koji možete da pogledate ovde.
Ulaz na sve festivalske sadržaje je besplatan, a više informacija vezanih za program i detaljnu satnicu nastupa potražite na sajtu jelendemofest.org.


Izvor: 

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates