Održan Prvi Kakanj Demo Fest ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, August 30, 2012

Održan Prvi Kakanj Demo Fest


Na izletištu Bočica, nedaleko od Kaknja, je 25 i 26.08 održan prvi po redu Kakanj Demo Fest. Pred oko 1000 posjetilaca, na ovom izletištu, predstavilo se ukupno 5 bendova, jedna hip-hop skupina, te tri DJ-a koja su bila zadužena za after party.

Već od ranih jutarnjih sati posjetitelji, željni dobrog provoda, počeli su se sakupljati na Bočici. Sam program počeo je oko 20 sati. Prvi je na binu izašao mladi, domaći, hip-hop sastav Charizma iz Kaknja, koji je na svom prvom javnom nastupu oduševio posjetitelje. Nakon njih nastupili su članovi benda Bosniche Post, koji su svojim fussion regge zvukomfusion reggaefusion reggaefusion reggae zatalasali mnogobrojnu publiku. Publika je bila oduševljena nastupom benda Futavci iz Sarajeva, a najbolji dokaz za to je činjenica da su njihovu pjesmu „Katarina“, otpjevala u glas zajedno sa članovima ovog benda. Za dobru atmosferu do samog kraja festa pobrinuli su se bendovi Zadnji Popis iz Srebrenice, Urban  Instinkt iz Tuzle, te Uncle Sam Decided iz Sarajeva.

Nakon bendova, stage su preuzeli DJ-evi zaduženi za after party, pa su posjetioci do ranih jutarnjih sati plesali uz ritmove koje su im servirali domaći DJ-evi: DJ Infected i DJ Albino, te gost iz Mostara, DJ Mr. Muky.

Sam festival završen je oko 5 sati ujutro, 26.08.2012, dok su posjetioci na Bočici ostali do kasnih poslijepodnevnih sati istog dana.

Festival je održan u organizaciji Neformalne grupe mladih „Aktiv“ iz Kaknja, te uz pomoć mnogobrojnih sponzora ove manifestacije.

Zvanična izjava organizatora ovog festivala:

„Presretni smo i zadovoljni nakon završetka ovog festa. Imali smo dosta problema prilikom organizacije, ali to sada ne bi pominjali. Ipak kada pogledamo unazad možemo reći da je bilo vrijedno truda uloženo vrijeme, kako bi našem gradu podarili nešto ovako. Sve pohvale koje su nam došle od svih bendova, posjetilaca, ali i ljudi koji su čuli šta se sve dešavalo na Bočici tog dana, veliki su nam podstrek te upustvo šta činiti dalje u budućnosti. Organizatori ovog festa uzet će mjesec dana odmora, a već nakon toga kreću sa organizacijom drugog Kakanj Demo Festa, koji bi trebao biti održan u isto vrijeme naredne godine. Ovom prilikom zahvalili bi se svim bendovima i DJ-evima na sjajnim nastupima. Našoj publici koja nas je iznenadila svojim brojem, te našim domaćinima Planinarskom društvu Bobovac, te Planinarskom domu Bočica. Također zahvalili bi se i svim našim sponzorima, bez kojih se sve ovo ne bi moglo održati na ovako dobar način.“


Organizatori festivala poslali su nam par slika koje možete pregledati na linku ispod: 


Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates