Pravo lice Project035 festivala ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, August 30, 2012

Pravo lice Project035 festivala


Project035, je samo jedan u nizu festivalskih manifestacija urbane kulture o kojem se digla velika prašina u zadnjih par dana. Da li je to nedostatak urbanosti na našim prostorima, da li je zavladao turbofolk, da li postajemo ono što nikada nismo trebali, pitaju se pojedinci koji su se posljednim dahom borili za opstanak ove svete stvari, hip-hopa.

Nakon uspješne prošle godine, tradicija ovog festivala je nastavljena, sa znatnim obogaćivanjem samog programa, gdje su uvedeni i novi žanrovi muzike, u vidu dubstep, dnb, neurofunk oblika, sve u cilju napredka i stvaranja atmosfere koja je trebala da zadovolji posjetitelje.

Naravno, medijsko pokroviteljstvo je bilo minimalno, ili preciznije specificirano, nije ga ni bilo, što svakako predstavlja surovu realnost današnjice prema mladim organizatorima.

"Mukotrpnim radom, i ogromnim zalaganjem smo jedva obezbjedili i prostor. Podrška je nikakva, letili smo na sve strane kako bi udovoljili svima, davali smo sve od sebe, ali bez medijske pomoći, i veće zainteresovanosti prema ovom projektu, zaista nismo mogli napraviti ništa više" - izjavila je organizatorica.

Nakon svega ovoga, naravno po običaju, uslijedila su brojna prozivanja, nagađanja i špekulacije, zašto Project035 nije bio na nivou koji se očekivao, zašto je posjećenost bila izuzetno mala, zašto nisu nastupila imena koja su bila najavljena, šta se to dogodilo sa ovim festivalom?

Pitamo se, da li se moglo očekivati više? Bez osnovne i medijske potpore, bez onoga što svaki sposoban mladi organizator mora da ima, isključivo svojim radom i željom, treba li očekivati više? Mediji su pričali mnogo, ali onda kad je trebalo to nisu radili. Mnogi su pričali kasno, a da stvar bude gora, pričali su laži, a ko' je glavni krivac, svakako ostavljamo Vama da presudite.








Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates