"Šišanje" prvi srpski film konvertovan u 3D ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Friday, September 14, 2012

"Šišanje" prvi srpski film konvertovan u 3D

Tim filma, predvođen rediteljem Stevanom Filipovićem, je izjavio: "Srećni smo i ponosni što ponovo ispisujemo stranice istorije srpske kinematografije, zahvaljujući činjenici da je to prvi srpski igrani film koji je doživeo 3D izdanje (konverzijom filma u 3D u post-produkciji). Film "Šišanje" je, inače, bio najgledaniji u Srbiji 2010. godine, a bio je prikazan i članovima srpskog parlamenta (na specijalnoj projekciji), pokrajinskog parlamenta, u zgradi Skupštine Vojvodine, kao i u Britanskom Parlamentu i na Oksfordu.
Posebno smo zadovoljni što smo na ovaj način uveli i srpsku kinematografiju u red zemalja čiji su filmovi zastupljeni u izdanjima u 3D tehnologiji, koja će i na ovim prostorima u bliskoj budućnosti postati standard. Time smo na neki način zaokružili svoju misiju da se svakim svojim filmom pre svega borimo za plemenitije, tolerantnije i humanije društvo, ali i da, makar na lokalnom nivou, uvek svojim filmovima donosimo nešto novo i sveže na polju tehnologije”.
3D izdanje filma je predstavljeno danas na Sajmu tehnike na štednu kompanije Samsung.


Svi vi koji do sad niste pregledali ovaj film, preporučujemo vam da pregledate (posebno mladim ljudima) jer je veoma poučan.
Film prikazuje put mladog čovjeka od odličnog učenika i prije svega dobrog matematičara do nasilnog huligana.




Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates