Lider „In the house Vol. 1“ / LTDFM Music ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, October 18, 2012

Lider „In the house Vol. 1“ / LTDFM Music




Projekat Lider “In the house Vol.1”, koji objavljuje nezavisna izdavačka kuća LTDFM Music, može se preslušati na LTDFM Music youtube kanalu http://www.youtube.com/playlist?list=PLBpzzWS2AtjP6imly39ocrxTuxJ31A1zZ&feature=plcp
Ovaj projekat je kolekcija saradnji iz perioda od 2008. do 2011. godine.  Budući da je rađen u dužem vremenskom razdoblju i pod raznim okolnostima, tematika je raznolika i bježi od aktuelnosti u drugačiju svakodnevicu i sijenku trenda. Može se čuti tematska skala kroz 17 traka koja se proteže od reprezenta, preko rimatorike, do high-a.
Naziv „In the house Vol.1“ je dobijen upotrebom fraze koja je česta u hip hopu i svojim smislom objedinjuje Liderovu ideju. Vol. 1 nagovještava da će se priča nastaviti. Ideja je bila da se na jednom mjestu nađu MC-jevi od sjevera do juga Srbije i iz ex-Yu država. Kuća je puna gostiju, neki su Liderovi cijenjeni prijatelji, neke je slušao u detinjstvu, a neki su tu zbog istog kapiranja rep priče. To su: Lekr, Shome, Aliana, Tutti Frutti, Bauci, Tripolis, 2B4 Time, Juice, Target, I bee, Dj Rokam, Fleš, Dvorska Luda. Većinu bitova je radio Stiven Drama, a drugi beat maker-i koji su učestvovali na projektu su: Silent, Kiza (Moneyhungrybustards), Misija, Van, Fleshay, Crux. Vokali su snimljeni u LTDFM studiju, kod Stiven Drame, koji je takođe radio produkciju miks i mastering albuma. Dizajn omota je radio Triler. Snimljen je spot, za pjesmu “Vuci me za tuki” u originalnoj verziji sa Stivenovim bitom. http://www.youtube.com/watch?v=0IcN37lkjYo





 LIDER o projektu


Naziv “u kući” je  stara rep fraza i simbolika koju sam odabrao za svoje prvo pojavljivanje. Budući da mi je ovo prvi solo projekat, nije rađen planski, već se sasvim spontano i usput rodila ideja o mnoštvu kolaboracija sa ljudima koje sam slušao u mladosti, sa ljudima koji rade isti rep kao ja, sa drugarima, a druga suština i pozadina toga je ta da povezuje  eks-Yu priču i sever, centar i jug Srbije. Kako po MC sastavu tako i po bit mejkerima, album je raznolik, pjesme su pisane, snimane i producirane u različitim vremenskim periodima, u razdoblju od 2008. do 2011. Neke pjesme su nastale u freestyle varijanti sjedenjem u studiju i pisanjem, neke su napisane u trenutku inspiracije gajbi, neke su remiksovane.
Vrsta zvuka je totalni underground i golden age stil, a tema je opsežnija i skalirana od reprezenta preko storytell-a do high-a. Za refrene koje smo sami sklapali Stiven i ja, korišćeni su katovi iz meni dragih stvari koje slušam i koje potiču sa raznih albuma i kompilacija istočne obale.
Na projektu učestvuju: Dj Rokam, Unija Setača, Makaniđa, 2B4 Time, Target, Juice, Aliana, I Bee, Dvorska Luda, Tripolis, Shome, Bauk Squad, Flesh, Lekr, Stiven Drama, Silent, Kiza (Moneyhungrybustards),Van, Fleshany, Crux, Misija.
Snimano je u LTDFM studiju, produkciju i mastering je radio Stiven Drama. Cover je uradio Triler. Snimljen je spot za pjesmu “Vuci me za tuki”, na cd-u je Cruxov remiks, a original je okačen na internet.
Vol. 1 je dodatak nazivu jer planiram Vol.2 u nekom narednom periodu.
Trake su dugo stajale u studiju, u folderu, dok nisam odlučio da ih objavim, da ljudi čuju sta sam radio tada. Mnogi me pitaju što ne radim, kad će pjesme, al' nažalost znate u kakvom vremenu živimo, jureći  za egzistencijom rep je morao da ispašta na neki način.
U narednom periodu planiram da lagano snimam nove projekte u miru, natenane, po mogućnosti i prilici. Neću se opterećivati vremenom i trendom, zvuk će ostati isti al' je skil masniji.
Nisam zvijezda, reper, javna ličnos,t tako da se ne trkam ni sa kim, radim rep sa drugarima i svakodnevno ga gajim i propagiram u malim dozama.
Pozdravljam ekipe koji rade kvalitetan rep, Tutti Frutti, Mast label, Sick Touch, Filty Lab.



Rad Lidera i LTDFM Music-a možete pratiti preko:


Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates