Red Bull MC Battle 2012 ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Sunday, October 14, 2012

Red Bull MC Battle 2012
Hip-hoperi, spremite se, jer dolazi nova runda Red Bull MC Battlea! Pozivamo sve freestylere i majstore sklapanja žestokih rima na licu mjesta da se oprobaju. U novom Crew Chapter formatu takmičenja battleovi će se, osim jedan-na-jedan, u polufinalu i finalu voditi i dva-na-dva. Ovog puta, pored MC-jeva boriće se i crewovi.
Red Bull MC Battle, hip-hop takmičenje u freestyle repanju, ponovo je tu. Event, koji je u prethodne dvije godine izazvao ogromno interesovanje u hip-hop zajednici i polučio veliki uspjeh, ide dalje i ove godine dolazi u novom Crew Chapter formatu. To i dalje podrazumijeva turnir po nokaut sistemu i borbe jedan-na-jedan u prva dva kruga. Eh, ali nova, poboljšana verzija Red Bull MC Battlea (RBMCB v.3.0 CC) ima jedan bitan upgrade: u polufinalu i finalu svaki MC na scenu poziva još jednog člana svog crewa, tako da će završni battleovi biti borbe dva-na-dva. Pravo učešća imaju MC-jevi iz BiH i Hrvatske.

Znate već i sami: na takmičenju će se više cijeniti rime osmišljene na licu mjesta, smisao teksta, konkretni odgovori na napade protivnika, duhovitost, flow, stil repanja i ponašanje na stageu. Manje će biti bodovani unaprijed pripremljeni tekstovi, a nikako neće moći proći vrijeđanje na nacionalnoj, vjerskoj ili rasnoj osnovi.


*KriMi

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates