Bend Oz probija granice! ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Saturday, March 2, 2013

Bend Oz probija granice!



Polovinom 2012. godine na srpsku muzičku scenu formira se bend Oz. Naime, igrom slučaja ili sudbine, dolazi do ideje da tekstovi i kompozicije Bobana Tošića (koji se pored komponovanja i pisanja bavi još i slikarstvom), na kojima je marljivo radio više od pet godina, ugledaju svetlost dana, a sve to u saradnji sa Momčilom Pešićem, koji se aktivno bavi sviranjem akustične gitare, slikarstvom, vajarstvom i pisanjem, više od deset godina.  
Nakon razgovora o mogućnosti pretapanja snova  u realnost, snova o muzičkom bendu koji će svirati kvalitetnu muziku, bendu pristupa i Slobodan Aleksić  – Sunny, poznat kao kompozitor ambijental-rok muzike, gitarista, basista, klavijaturista i snimatelj i dizajner zvuka albuma Čovek čoveku, ali i ostalih albuma. Kompletiranje ritam sekcije je završeno kada se priključuje i Saša Đorđević – Bagzi, koji se već desetak godina bavi profesionalnom muzikom, drži časove bubnja, a trenutno radi u još dve grupe (Kuriri i Big-bug).
Bend je radio u studiju oko tri meseca, a koliko su nadareni, sposobni, predani poslu, i, pre svega, koliko uživaju u stvaranju muzike, pokazuje činjenica da su snimljena tri albuma, od kojih je, za sad, samo jedan objavljen (a u skorije vreme biće objavljen i drugi).
Očekujte ih:
14. 3. caffe Fiesta, Dimitrovgrad
23.3. Omladinski centar, Zaječar
28. 3. Feedback, Niš


Njihov album Čovek čoveku možete da preslušate ovde https://soundcloud.com/bend-oz/sets/ovek-oveku
A sledi i spot 

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates