MTV premijera: Dubioza kolektiv - "Kažu" ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Friday, March 29, 2013

MTV premijera: Dubioza kolektiv - "Kažu"


MTV premijera u ponedeljak, 1. aprila, u 20:00 predstavlja novi spot sastava Dubioza  kolektiv za singl pod nazivom "Kažu", kojim se najavljuje šesti studijski album benda.

Dobitnici MTV Best Adria Act nagrade za 2011. godinu Dubioza kolektiv najavili su izlazak albuma "Apsurdistan" za 15. april - izdanje će biti objavljeno na web stranici dubioza.org kao besplatan download, dok će CD izdanje albuma u Srbiji objaviti etiketa Multimedia Music.
"Pjesma 'Kažu' je inspirisana opšte prihvaćenim 'istinama' kojima smo svakodnevno bombardovani  putem medija, reklama,  komšiluka i bliže i dalje rodbine. Te 'istine' su najčešće zasnovane na neprovjerenim informacijama i glasinama i imaju malo ili nimalo uporišta u stvarnim činjenicama. Pomoću magične riječi 'kažu' se nadoknađuje nedostatak argumenata jer ono što većina (nacija, komšiluk, svet) misli je verovatno istina i od pojedinca se očekuje da uradi ono što ta većina kaže. Kažu da je prvi singl sa albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu, tako da još ne znamo na koji će mlin voda okrenuti." - navode članovi benda
Na realizaciji video spota za pjesmu "Kažu" su radili animator Toni Huml (toni.ba) i crtač Filip Andronik (superamnesia.com). Više informacija o novom albumu bend će objaviti 1. aprila.
Dubioza će i ovog ljeta nastaviti bogatu koncertnu sezonu, a potvrđeni su nastupi na Sziget festivalu u Mađarskoj, Schengenfestu u Sloveniji, Love festu u Vrnjačkoj Banji, festivalu Bažant Pohoda u Slovačkoj i festivalu Rencontres et Racines u Francuskoj. Sve potvrđene datume turneje benda možete naći na adresi dubioza.org/events.
MTV Premijera: Dubioza kolektiv - "Kažu”, ponedeljak, 1. april od 20:00, samo na kanalu MTV!

Izvor:

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates