Otkazi zbog "Harlem Shake" ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, March 7, 2013

Otkazi zbog "Harlem Shake"


U najnovijoj vijesti vezanoj za "zarazni ples", 15 rudara iz Australije otpušteno jer su izveli "Harlem Shake" u rudniku...

Kako piše magazin Spin, "Harlem Shake" groznica se polako otima kontroli - poslije hapšenja uglavnom jako mladih učesnka "plesnih akcija" širom svijeta, zbog poznatog "zaraznog plesa" je 15 radnika u australisjkoj kompaniji Barminco dobilo - otkaze. Rudari su predstavili svoju verziju ove globalne šale koja je snimljena na njihovom radnom mjestu, odnosno u rudniku, ali rukovodstvo nije bilo srećno zbog toga - Sven Lunsche, portparol kompanije, je izjavio da "rad u rudniku podrazumjeva striktne bezbjedonosne standarde jer postoje incidenti i nesreće", kao i da je "menadžment kompanije Barminco utvrdio da su u ovom slučaju standardi prekršeni". U otkazu koji je uručen radnicima je pisalo da su prekršili "osnovne vrijednosti kompanije po pitanju bezbjednosti, integriteta i ugleda", ali su rudari na to odgovorili da nisu bili prekršili pravila o bezbjednosti jer su zadržali šljemove, a da su majice skinuli upravo da se ne bi vidio logo kompanije, tako da joj nisu nanijeli nikakvu "moralnu štetu". Jedan od rudara je u izjavi za list West Australian rekao da su se on i kolege "samo malo zabavljali" i da smatra da je njihovo otpuštanje sasvim neprimjerena kazna.
Neki od otpuštenih rudara su najavili da će se boriti protiv kompanije i tražiti da se ovaj spor riješi putem suda - kampanja je dobila i svoju Facebook stranicu - a ovo, na kraju "veoma skupo" izvođenje "Harlem Shake" možete da pogledate u videu ispod!



Izvor:
Mtv

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates