Rambo Amadeus dolazi na prvi Balkan Unplugged u Tuzli ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, March 28, 2013

Rambo Amadeus dolazi na prvi Balkan Unplugged u Tuzli


I kada nema struje neka bude muzika, moto je prvog Balkan Unplugged Acustic Rock Festa, koji će se od 7. do 9. juna održati ispred BKC-a u Tuzli.

Organizator je raspisao konkurs za učestvovanje na prvom međunarodnom festivalu, a legendarni Rambo Amadeus je na svojoj oficijelnoj stranici potvrdio dolazak u Tuzlu.

Inače, Balkan Unplugged Acustic Rock Fest je međunarodni festival u potpunosti posvećen akustičarskim izvedbama u rock muzici. Festival je takmičarskog karaktera, održava se na otvorenom i jedini je takav festival u regiji.

Konkurs za prijavu bendova na prvi Balkan Unplugged otvoren je do 20 aprila, a organizatori navode kako će tuzlanski fest biti na tragu velikih Unplugged koncerata '90-ih godina prošlog stoljeća, koje su imali Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains...

Planirano je predstavljanje deset rock bendova iz BiH, Hrvatske i Srbije, a na kraju svake od tri festivalske večeri predviđen je koncert jedne od poznatijih rock grupa iz regije, koje će također svirati unplugged verzije svojih pjesama. 

Izvor:

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates