FG presents : FRESH dance weekend ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Monday, April 1, 2013

FG presents : FRESH dance weekend


Za one od vas koji nisu upoznati, ime Fresh Generation označava hip hop plesnu školu u Sarajevu, nevladinu ogranizaciju, te grupu ljudi koja je zahvaljujući svojoj predanosti, vještini, radu i plesu izgradila naše ime još od 2009 – 2010.godine.
4. i 5. maja proslavljamo našu 3. godišnjicu rada sa mladima. Naše ime i prvobitna postava je formirana krajem Novembra, početkom Decembra 2009. godine, a plesnu školu smo otvorili 5. Juna 2010. godine.
Naši prijatelji iz Holandije, sa kojima smo učestvovali u showu Zaplešimo su odlučili, te tako postali dio stvaranja Fresh Generation-a, nas posjetiti još jednom, tako da smo odlučili obilježiti i po prvi put proslaviti godišnjicu svega onoga sto Fresh Generation predstavlja, a to su ples, rad, motivacija, ljubav i strašno dobra zabava.
Fresh Generation ime je nastalo iz ideje i potrebe za nečim novim, svježim, mladim, te tako iskoristeći englesku riječ „fresh“ ne samo u konvencijalnom značenju, već i u značenju tipičnom za hip hop kulturu kao nešto svojevrsno, osobito i urbano.
U tom smislu pozivamo sve naše prijatelje, plesače, instruktore, i slušaoce i ljubitelje hip hop-a da nam se pridruže 4. i 5. Maja, kako bismo se družili uz dobru muziku, frišku raju te kako bismo usvojili i/ili utvrdili plesačke vještine.

Na vikend 4. i 5. Maja će se održati 6 plesnih radionica, a instruktori su :

Deborah Verberkt
Deborah (21) je Hiphop i Ladystyle plesačica ekipe Soul Selected (Holandija).Prošle godine je uspješno završila studij o urbanim stilovima na plesnoj akademiji u Arnhemu. U svom svakodnevnom životu ona je instruktor plesa. Deborah uživa plesati u predstavama i velikim showcasevima, i pozornica je gdje ona pripada. Snažni pokreti, ženstvenost i raznolikost su odlike njenog stila i njena jača strana u plesu.

Ro Dhesi
Ro Dhesi, zvani Revo (25) porijeklom je uz Južne Amerike. Revo je plesač koji je posljednjih godina proučavao streetstyles. Pretraživanjem je otišao duboko u historiju i kulture iza stilova, stilova kao što su: popping, locking, hiphop, social dances, house i samu Hip Hop kulturu. Tijekom tog razdoblja trenirao je i usavršavao se u svakom od nabrojanih stilova, ali na kraju je, nakon treninga sa popping OG iz Gardena Kalifornije zvanim Hitmaster Fish, pronašao svoju pravu ljubav – popping. Fokusiranjem uglavnom na popping, on je postao plesač koji želi ostati vjeran kulturi streetdance stilova, dodavajući svoj osobni stil. Član je ekipe Soul Selected koji žele koristiti vrijednosti Hip Hop kulture kao što su mir, ljubav i jedinstvo, te prenjeti pozitivan utjecaj na mlade kroz ples.

Donia Steher
Ragga Jam je izraz afro-jamajkanske kulture: dancehall.
Koncipiran u Parizu 1996. godine, ragga jam je nastao uz Laure Courtellemont, iz njene duboke želje da upozna ovu vrlo bogatu kulturu, kroz ples, sa širom javnosti. Ragga Jam je ples kroz koji Donia izražava svoje osjećaje i strast, njen život.
Njeni plesni horizonti su prošireni uticajem Andrea Stewart (Jamajka) te Laure Courtellement (Pariz). Donia je do danas jedna od vodećih instruktorica dancehala, raga jama, reggetona na Balkanu, te je predavala na mnogim kongresima, radionicama, plesnim okupljanima i slićno.

Mjesto održavanja :
Avaz Twist Tower (3.sprat),
Tešanjska 24/a, Sarajevo
Vrijeme održavanja :
Subota 11h - 16h
Nedjelja 11h - 16h

ČASOVI :

1 čas : 10 KM – 5e
2 časa : 20 KM – 10e (po izboru)
3 časa : 30 KM – 15e (po izboru)
6 časova : 50 KM – 25e (cijena je snižena 16,6 % za sve one, koji uzmu full paket)
Note :
Full paket sadrži svih 6 časova, radionica.
Svaki instructor će održati po 2 časa.
Čas traje sat i pol.
Event traje oba dana vikenda, tako da će svaki instuktor održati po jedan čas oba dana vikenda.


Zainteresirani prijave mogu poslati porukom, ili na e-mail : freshgeneration@hotmail.com
Prijave i uplate za radionice se šalju do 29. Aprila.

Pored radionica, informacije o partyiju koji ce biti održan u subotu 4. Maja ce uskoro biti objavljene.


| Cijena za članove plesnog kluba Fresh Generation je 25 KM (50% snizenja na sveukupnu cijenu.)

Izvor:

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates