JEDAN OD NAJBOLJIH SVJETSKIH BREJKERA PONOVO U SARAJEVU ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Sunday, April 14, 2013

JEDAN OD NAJBOLJIH SVJETSKIH BREJKERA PONOVO U SARAJEVU


Jedan od sudija na Red Bull BC One Sarajevo Cypheru – jedan na jedan takmičenju najboljih bh. brejkera 19. aprila u Domu mladih u Sarajevu – biće i B-Boy Cico (Čiko) iz Italije. Prošle je godine prvi put boravio u Sarajevu i u obilasku grada svojim vratolomijama usput oduševljavao ljude na ulici.
 
Održao je i radionicu sa našim mladim brejkerima, nakon koje je izjavio: „Mislim da su spremni za velika takmičenja.“
Ove godine to veliko takmičenje, Red Bull BC One, po prvi put dolazi i u BiH, a Cico je jedan od članova žirija koji će odlučivati o tome ko će nas u Kijevu predstavljati na istočnoevropskim kvalifikacijama za veliko svjetsko finale u Seulu.
Čika (pravo ime Mauro Peruzzi) je nemoguće ukratko opisati i nabrojati sva njegova postignuća, nagrade i titule. Rođen 1984. godine, pobjednik je bezbrojnih turnira i battleova, dobitnik mnogih nagrada, učesnik Red Bull BC One finalnih turnira, član Red Bull BC One All Stars ekipe, sudija na finalnom turniru Red Bull BC One 2009... „Prince of Power“, kako ga zovu, specijalista je za „power moves“ – najdinamičnije, najgimnastičkije pokrete u brejku. 
Posebno je fascinantna njegova sposobnost da se u stoju na jednoj ruci vrti oko svoje ose: u tome je i svjetski rekorder sa 27 okreta.
Inače, prijave za Sarajevo Cypher su u toku i traju do 15. aprila, a svi detalji mogu se pronaći na www.redbull.ba. Takođe, dan prije takmičenja, 18. aprila, u prostorijama plesnog kluba Romantik u Holiday Innu, od 16:30 do 18:30h biće održana i radionica za sve zainteresovane brejkere.
Samo takmičenje održava se u Domu mladih u Sarajevu, 19. aprila u 20h. Ulaznice se mogu nabaviti putem online prodaje na www.kupikartu.com kao i na prodajnim mjestima agencije Kupikartu.ba. Cijena ulaznice je 5 KM i uključuje konzumaciju.
Kako je izgledala Čikova prošlogodišnja posjeta Sarajevu, pogledajte ovdje:

Izvor:

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates