Sedmica njemačkog filma (Goethe-Institut) u art kinu Kriterion ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Tuesday, April 9, 2013

Sedmica njemačkog filma (Goethe-Institut) u art kinu Kriterion


GOETHE-INSTITUT ORGANIZUJE SEDMICU NJEMAČKOG FILMA U KRITERIONU

Sarajevo, 11. april 2013. godine – Kao ranijih godina Goethe-Institut BiH organizuje Sedmicu njemačkog filma u kojoj će se prikazivati odabrani filmovi i to u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine. Ovaj program će početi 11. aprila i trajati do 15. aprila, a svi zainteresovani mogu pogledati filmove:

1. Blindgänger (Slijepci), režija: Bernd Sahlig
2. Die Fremde (Tuđina) , režija: Feo Aladig
3. Sehnsucht (Čežnja) , režija: Valeska Grisebach
4. Soul Kitchen, režija: Fatih Akin
5. Wolke neun (Oblak devet), režija: Andreas Dresen

Svi filmovi su na njemačkom jeziku sa BHS titlovima i počinju u 20:00 sati, a ulaz na projekcije je 2 KM.

Program Sedmice njemačkog filma:

11.04. u 20:00h - Igrani film "Soul Kitchen"
Poslije drama "Glavom kroz zid" i "Na drugoj strani", Fatih Akin predstavlja jednu turbulentnu komediju. Jedan njemački ugostitelj grčkog porijekla brani svoj Imbis "Soul Kitchen" od prodavača nekretnina, porezne uprave i svog brata, kockara.

12.04. u 20:00h - Igrani film "Tuđina"
Umay živi sa mužem Kemalom i sinom Cemom u predgrađu Istanbula. Kemal je redovno nasilan prema svojoj ženi i djetetu. Kod Umaye se budi čežnja za rodnim gradom, Berlinom i njenim roditeljima. Umay iz očaja pakuje svoje stvari i pokušava pobjeći od svog života u Istanbulu i svog braka.

13.04. u 20:00h - Igrani film "Čežnja"
U jednom selu u Brandenburgu odvija se ljubavna drama antičkog karaktera. Sretno oženjeni bravar Markus, dobrovoljni vatrogasac, na službenom putu, zaljubljuje se u jednu konobaricu i ulazi u tragični emotivni konflikt.

14.04. u 20:00h - Film za mlade "Blindgänger" (Slijepci)
Maria i Inga se ne razlikuju veoma od ostalih djevojaka njihovog uzrasta, osim što su slijepe. Susret sa jednim dječakom iz Kazahstana promijenit će njihov život. Dok se na koncu ne proslave kao "Slijepci" i ostave dubok muzički trag, moraju proći mnoge prepreke.

15.04. u 20:00h - Igrani film "Oblak devet"
Inga upoznaje Karla, spontano i strastveno se zaljubljuje u njega. Nakon 30 godina napušta svog muža Wernera, da bi živjela zajedno sa Karlom.To bi bila jedna obična ljubavna priča kao i druge da učesnici svi zajedno nemaju preko 60 čak i 70 godina...Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates