Festival Americana Night u Beogradu ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Friday, May 10, 2013

Festival Americana Night u Beogradu


Četiri domaća izvođača koji tumače "americana" nasljeđe 24. maja u Domu omladine.

Na ovom, po malo netipično za naše prilike organizovanom događaju, sviraće reprezentativni novi domaći izvođači Stray Dogg, Wooden Ambulance, On Tour i Ana Ćurčin.
Zanimljivo je da će bendovi svirati u formi back to back – svakog trenutka na bini će biti postavka za dva izvođača koji će uz razgovor sa publikom svirati naizmjenično svoje pjesme.
Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 500 dinara u pretprodaji od srijede, 8. maja, u prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30, lokal 15) i na blagajni Doma omladine, na dan koncerta cijena ulaznice će iznositi 700 dinara. Broj ulaznica je ograničen s obzirom da će se ovom prilikom u Velikoj sali nalaziti sjedišta.
Svojevrsni nastavak festivala Americana Night biće turneja benda Stray Dogg koja će tokom maja i juna obuhvatiti 10 gradova u Srbiji (Gornji Milanovac, Čacak, Kragujevac, Jagodina, Bor, Zaječar, Zrenjanin, Kikinda, Bečej, Senta).
Beogradski sastav Stray Dogg predvodi Dušan Strajnić, u ovom trenutku jedan od najznačajnijih rock autora mlađe generacije u Srbiji. Publika je u proteklom periodu prepoznala njegovu nadahnutu i uzbudljivu verziju amerikane, pa su prethodni beogradski koncerti Stray Dogga bili veoma posjećeni, a u novembru prošle godine koncertnoj promociji njegovog drugog albuma "Fire's Never Wrong" (uz goste, grupe Šine i Ika) u sali Centra za kulturu Božidarac prisustvovalo je skoro 600 ljudi. Album "Fire's Never Wrong", koji je objavljen u oktobru 2012. godine, pokupio je odlične kritike u Srbiji, ali i cijelom regionu.
Ana Ćurčin je mlada umjetnica iz Beograda, veoma autentičnog, nježnog i zanimljivog vokala. Početkom ove godine izašao je njen spot za numeru "Cut Loose". Ova pjesma zapravo predstavlja Anin povratak na muzičku scenu poslije sedmogodišnje pauze. Dok je živjela u Rusiji, snimila je demo snimke i održala nekoliko svirki. Nakon toga se vratila u Beograd i počela da se bavi pozorišnom organizacijom i naravno muzikom.
Wooden Ambulance je singer-songwriterski alter-ego Gorana Grubišića, bubnjara subotičkog benda Ana Never. Za njegov muzički izraz kolokvijalno bi se moglo reći da je to sfera alternativnog folk-rocka subotičko-horgoške peščare. To i jeste svojevrsna epigonska i diletantska amerikana, muzika akustične gitare i zaludnog glasa. Uz Gorana, u prošlosti neretko su svirali i nastupali razni prijatelji – muzičari. Prošle godine je objavljen prvi album "Intersection", dok će drugo izdanje "River Sand" ugledati svjetlost dana tokom maja mjeseca.
Beogradski bend On Tour nastao kao projekat iz ljubavi prema muzici, koji su osnovala tri prijatelja kako bi zajedno provodili vrijeme pišući pjesme. Bend čine Ivana Smolović (vokal, takođe članica grupa Ika i Intruder), Vlada Marinović (vokal; gitara, usna harmonika, mandola, Ventolin) i Marko Ćebić (vokal, mandola, harmonika, The Mothership Orchestra). Njihov stil je mješavina alt- countryja, folk rocka i akustičnog zvuka. Prvi album pod istim imenom, "On tour" objavljen je u novembru 2012. godine.

Izvor:

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates