Kaleidoskop: Hip Hop radionice: "LAB ON THE MOVE" ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Monday, August 19, 2013

Kaleidoskop: Hip Hop radionice: "LAB ON THE MOVE"

Završen je 5. po redu međunarodni festival umjetnosti i kulture KALEIDOSKOP TUZLA 

U sklopu festivala održane su razne radinice, među kojima je i Hip Hop radionica: "LAB ON THE MOVE". 
Na radionicama su održani časovi o četiri elementa Hip Hop kulture: MC-ing, DJ-ing, Bboying, Graffiti. Voditelji radionica su došli iz Italije, dok je koordinatorica radionica djevojka iz Tuzle. Trajale su četiri dana i mjesto događanja je bio Dom mladih u Tuzli. Pokrovitelj radionica je Općina Tuzla.
Radionice su imale veoma dobar odaziv. Prijavilo se više od 50 momaka i djevojaka. U sali sa ogledalima, učesnici su imali teorijske i praktične časove o svim elementima ove kulture, kako ovim nabrojanim, tako i onim elementima koji su svrstani kao "peti element".  
Ispred već pomenutog, Doma mladih, održane su graffiti radionice. Na tim radionicama učesnici su imali priliku da nešto nauče, te urede prostor ispred objekta po svom ukusu. Ova četiri dana su prošla u najboljem mogućem redu, uz dobru zabavu i druženje. Gosti iz Italije su iskazali svoje mišljenje o svemu ovom, a to je da su do sada imali najbolje iskustvo sa mladima iz Bosne i Hercegovine, tačnije mladima iz Tuzle, jer su lijepo dočekani i odmah prihvaćeni od strane "nas". Na mnogim dosadašnjim radionicama su imali razne tegobe sa učesnicima, jer su bili veoma sramežljivi i nisu željeli da učestvuju u mnogim stvarima. Tuzla im je  priredila veliko iznenađenje povodom toga, posebno jer nisu morali dva puta reći da se nešto radi. Morali smo da prenesemo njihova zapažanja. 
Na radionicama su uzele učešće i dvije djevojke iz Dirty Angels Crew-a. U pitanju su Lejla Dedić i Melisa Činić. Rađene su Dancehall i New Style (Hip Hop Dance) koreografije.
Plesači, učesnici radionice: "Lab On The Move", su dobili priliku da naprave i zajednički performans sa Melikom Hadžić, poznatom violinisticom (porijeklom iz Tuzle), te Urban Echo Team-om (Besnik Koshi i Adnan Gulanović - Gula). Performans je premijerno održan na Panonskim jezerima. 

Na kraju svih Hip Hop radionica, održan je glavni performans na Trgu ispred Ismeta i Meše. Tu su mladi plesači, reperi i DJ privukli veliku pažnju svih građana svojom energijom i idejama.

Još samo da pohvalimo organizaciju festivala, ovo je najbolja godina do sada! Bez divnih ljudi koji su posjetili festival, koordinatora, volontera, ovo ne bi bilo moguće. Svaka čast svima! 


 











  

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates