Koncert TBF-a oborio rekord posjećenosti sarajevskog Doma Mladih ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Wednesday, August 28, 2013

Koncert TBF-a oborio rekord posjećenosti sarajevskog Doma Mladih


Nakon što su osam godina organizirali po devet svirki za devet večeri Sarajevo Film Festivala, organizatori "Sarajevo Music Stagea" (SMS) publici su ove godine priredili rijetko viđen događaj.

Privukli pažnju
Dvije večeri nastupio je po jedan izvođač, dok je preostalih sedam Dom mladih ugostio po dva benda i to ne bilo kakva. Teško je bilo spojiti za jednu večer S.A.R.S i "Zoster" ili "Let 3" i Rambo Amadeusa, "Majke" i "Skroz", "Letu štuke" i "Crvenu jabuku" ili TBF i "Dječake", koji su, prema svemu sudeći, s posjetom od skoro 3.000 ljudi oborili rekord posjećenosti kultnog sarajevskog okupljališta nakon rata.

Organizatori SMS-a su Nedžad Podžić Poćko, programski direktor, i Nedim Lipa, idejni tvorac te direktor agencije "Linden". Prema riječima Podžića, za jednu večer bilo je, u prosjeku, oko 2.000 posjetilaca.

- Znali smo da će biti krcato, ali ovo je nadmašilo i naša očekivanja. TBF je veoma popularan kod nas, a "Dječaci" nisu bili dugo tako da smo ih planirali za zatvaranje. Drago nam je da niko nije izašao nezadovoljan. Nakon devet godina naučili smo šta treba raditi. SFF uvijek ima milion after programa, tako da smo morali privući pažnju i uraditi nešto na poboljšanju programa. Dva benda i spoj ovakvih grupa za jednu večer pokazali su se kao dobitna kombinacija. Nastupali su bendovi koji imaju zajedničku priču - govori Podžić.

Velika ideja
SMS je pokrenut 2004. godine u "Sa kubu", gdje je održavan dvije godine. Naredne tri godine domaćin je bio "Međunarodni centar za djecu i omladinu", a onda se manifestacija preselila u Dom mladih. Naredne godine, ovaj projekt obilježit će jubilej, deset godina postojanja, za šta organizatori imaju veliku ideju.

- Napravit ćemo presjek svih najboljih izvođača prethodnih devet godina. Od ove godine to je sigurno TBF, ali za prethodne ne možemo sad generalno reći ko bi nam mogao doći, jer zavisi od mnogo faktora. Dovodili smo i "Kosheen", "Dubiozu kolektiv", "Magnifico", "Kultur Shock"... Šta ćemo moći iskombinirati još nije poznato, ali je sigurno da ćemo dovesti i neki strani bend - zaključuje Podžić.

Svi znaju za ovaj projekt
I ove godine u prvim redovima Doma mladih mogla su se vidjeti mnoga poznata lica iz svijeta šou biznisa.

- Svake godine dobivamo upite iz cijelog regiona. Od političara, glumaca, muzičara, sportista... Gdje god odem, svi znaju za "Sarajevo Music Stage" i stalno pitaju ko će nastupati. Ovo je projekt za koji se definitivno zna i deset godina postojanja nije malo - govori Poćko.

Izvor: avaz.ba

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates