Manu Čao odbio da svira u beogradskom “Pioniru“ ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Saturday, August 24, 2013

Manu Čao odbio da svira u beogradskom “Pioniru“




Muzičar i aktivista Manu Čao nastupiće 14. septembra u Hali sportova. Do promjene lokacije došlo je zbog bilborda komercijalnih sponzora koje nije bilo moguće ukloniti

ŠPANSKO-francuski muzičar i aktivista Manu Čao sa svojim bendom „La ventura“ nastupiće 14. septembra u novobeogradskoj Hali sportova umjesto u dvorani „Pionir“, kako je prvobitno bilo predviđeno. Termin koncerta ostaje isti, a do promjene lokacije došlo je zbog toga što se u „Pioniru“ nalaze bilbordi komercijalnih sponzora koje nije moguće ukloniti ili prekriti za vrijeme koncerta. S obzirom na to da je Manu Čao poznati antiglobalista i borac za ljudska prava, odbio je da nastupi u dvorani u kojoj su postavljene velike reklame korporativnih brendova, odnosno sponzora sportskih manifestacija koje se odigravaju u istom prostoru.

Manu Čao „La Ventura“ beogradskoj publici predstaviće najpoznatije pjesme iz svog bogatog muzičkog opusa - socijalno obojene tekstove, priče o ljubavi, politici i siromaštvu, getu i imigraciji, otpjevane na španskom, francuskom, engleskom i portugalskom jeziku. „La ventura“ je intiman, kolorističan set kojim francuski muzičar uveseljava svoju publiku mješavinom različitih muzičkih stilova, od roka i panka do rege muzike.

Manu Čao nastupao je prvi put u Beogradu 2002. godine, na rasprodatom stadionu „Tašmajdan“. Prije koncerta, slavni muzičar i članovi benda vozili su se tramvajem i autobusom po Beogradu, upoznajući se sa svima koji su ih prepoznali. Prepričava se i čuveni nastup na „Egzitu“ 2008. pred više od 35.000 oduševljenih posjetilaca na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao koncert koji je tri godine kasnije održao u novosadskom „Spensu“.

Već kupljene ulaznice za ovaj nastup važiće i za novi koncertni prostor, prema unapred utvrđenim kategorijama. Do sada je prodato više od 1.500 karata, a svi oni koji još nisu došli do karata, mogu da ih nabave putem sajta www.gigsti.com, na prodajnim mjestima Gigs Ti, kao i u Korner šopovima širom Srbije. Pretprodajna cijena ulaznica je 2.500 za sve zone, dok će na dan koncerta koštati 3.000 dinara.


“SAMOSTALNI REFERENTI“ I KOJOT

PRIJE nastupa proslavljenog muzičara publiku će zagrijati kombinacija ska-pank ritmova grupe “Samostalni Referenti“ i rege zvuka beogradskog muzičara Nemanje Kojića, alijas Horsmen Kojot. Riječ je o muzičaru koji je najpoznatiji kao lider grupe „Ajsbrn“.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates