PRVI GLOW IN THE DARK BODY PAINT PARTY U SARAJEVU ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, August 15, 2013

PRVI GLOW IN THE DARK BODY PAINT PARTY U SARAJEVU


Sarajevo, 22. august 2013. godine – Heatwave muzička scena 22. augusta, kao vrhunac svog programa organizuje prvi takozvani neonski/fluorescentni party u Bosni i Hercegovini. Riječ je trendu koji hara Europom i prisutan je na clubbing sceni tek par godina unazad. Kao DJ rezidenti na mobility stage-u naći će se Fallout (BiH) i Tekitoka (HR), drum and bass majstori koji su pripremili najkvalitetnije setove ekskluzivno za ovaj događaj.



Ulaznice se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 5 KM, a informacije o ulaznicama za ostale večeri potražite na stranici www.kriterion.ba

Glow paint ili fluorescentna boja je UV reaktivna, te izlaganjem specijalnim ultraljubičastim neonkama svijetli u mraku stvarajući na taj način senzacionalnu luminescentnu atmosferu. Boje koje će se koristiti na ovom partiju su profesionalne, ne izazivaju nikakve reakcije, a apliciraju se na kožu ili kosu.

Fa11out aka Fallout je audio-video duo nastao 2007.god. koji se generalno bavi sound dizajnom i kreiranjem najkvalitetnijih drum and bass i dubstep traka. Osnivanje Fallouta prethodilo je otkrivanjem Bad Company-a (4 Days and the Nine), a od tada su radili sa nekim od najpoznatijih regionalnih imena uključujući Billaina, Frenkija, Ajs Nigrutina, Baga Sound, Timbeta, Codexa, Concrete Jungle itd.
Sama riječ „fallout” u prevodu ima dosta sablasno značenje – ostatak radioaktivne prašine nakon nuklearne eksplozije, koji vodi do kontaminacije zemlje i hranidbenog lanca. U prenesom smislu, Fallout je kreiran kako bi se svojim jedinstvenim zvukom uvukao u pore svojih fanova i „kontaminirao” njihove umove vrhunskom drum and bass muzikom.

Tekitoka se jednom davno zaljubila na „prvi zvuk“. Ta ljubav je rezultirala njenim eksperimentisanjem sa produkcijom drum and bass-a, kojom se počela baviti prije otprilike pet godina. Zaljubljenik je u neopisivu energiju koja prožima drum and bass glazbu pa su i njeni setovi upravo takvi – vrlo energični. Članica je LED kolektiva a odnedavno postaje i članicom najstarijeg dnb crewa u Hrvatskoj koji je samo prošle godine ugostio jedne od trenutno najvećih imena na svjetskoj dnb sceni: Jadea, Billaina i June Millera.
Artisti koji joj predstavljaju neizmjernu inspiraciju i kao takvi su dio njene drum and bass priče koju vam prenosi u svojim setovima su: Noisia, Phace, Billain, Jade, June Miller, Icicle, Ed Rush, Prolix, Optiv, Mefjus, Audio, BTK, Black Sun Empire, Amoss, Blokhe4d, Calyx, Teebee, Break, Misanthrop, Rregula, Dementia itd.

Tekitoku i Fallouta poslušajte na prvom neonskom partiju u BiH 22. augusta u sklopu Heatwave Music Stage-a, a preporučujemo vam da obučete bijelo.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates