Sajsi MC prvi put u sarajevskom Kriterionu ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, August 15, 2013

Sajsi MC prvi put u sarajevskom Kriterionu


Singl 'Mama' je plasirao mladu srbijansku repericu Ivanu Rašić, poznatiju kao Sajsi MC na sami vrh regionalnih muzičkih top listi. Njeno učešće na nedavno održanom EXIT festivalu 'oborilo je s nogu' hiljade posjetilaca, a 23. augusta Sajsi će imati svoj prvi nastup u Sarajevu i to upravo na Heatwave Music Stageu u Kriterionu.
Ulaznice se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 8 KM, a informacije o ulaznicama za ostale večeri potražite na stranici Kriterion.ba.

Sajsi MC - Njeno ime je Ivana Rašić, a na domaćoj hip-hop sceni pojavila se 2002. godine kada je nastupila na jednom rep festivalu zajedno sa hip hop imenima kao što su Prti Bee Gee, V.I.P. i Bad Copy. Njen debitantski solo album 'Daleko je Dizni' doživio je veliki uspjeh prvo u Srbiji, zatim i regionalno, stavljajući Sajsi rame uz rame sa Remi iz grupe Elemental i dokazujući da ženski hip hop može biti 'bez dlake na jeziku'.



Saradnja sa Damjanom Eltechom rezultirala je pjesmom 'Mama', koja broji više od tri miliona pregleda na Youtube kanalu, ali i planovima za nastavak zajedničkog rada i spremanje novog albuma. Trenutno radi i nastupa uz izuzetno talentovanog B.K.O. DJ-a s kojim je izdala par novih singlova.
Sajsi MC i B.K.O. DJ-a poslušajte uživo u Kriterionu, 23. augusta u sklopu Heatwave Music Stagea.

Ivana je odrastala uz emisije MTV televizije devedesetih, ali nikada nije imala idole ili muzičare sa kojima se poistovjećivala. Ovoj crnokosoj djevojci dešava se da doživi blokadu i zamuca ispred šaltera, dok sa druge strane caruje binom, izgovara jake stihove, nastupa dinamično i žestoko sa beskompromisnim stavom prema publici i svijetu.

Izvor:
RadioSarajevo

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates