2cellos: Od mini koncerta u Sarajevu do turneje s Eltonom ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Tuesday, September 3, 2013

2cellos: Od mini koncerta u Sarajevu do turneje s Eltonom


Poznati hrvatski čelistički dvojac duo koji je za vrlo kratko vrijeme osvojio simpatije publike širom svijeta - "2Cellos" evropsku turneju završit će koncertom u sarajevskom Domu mladih. Stjepan Hauser i Luka Šulić u petak, 13. septembra, pred publikom u glavnom gradu BiH promovirat će novi studijski materijal "In2ition" koji su objavili početkom 2013.

Ovo izdanje do sada su predstavili u Italiji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Sloveniji, Makedoniji, Americi, a zanimljivo je da su ovi mladi i perspektivni čelisti svoj prvi nastup u karijeri imali prije dvije godine u Sarajevu.

Šokantno razdoblje
- Tek smo počinjali, a onda smo obišli cijeli svijet barem pet puta, što sami, što s Eltonom Džonom (John). Bilo je to šokantno razdoblje, život nam se preko noći vrtoglavo promijenio i od tada je nastao haos koji još samo raste - govori Hauser.

Saradnja "2Cellosa" s velikim engleskim pjevačem krenula je na lični zahtjev Eltona Džona. Potom su nastupali u velikom broju svjetski poznatih emisija kao što su "The Ellen DeGeneres Show", šou Pereza Hiltona, potom na Festivalu "iTunes" u Londonu, a onda su i pjesmu "Smooth Crminal" izveli u poznatoj seriji "Glee".

- Za to je zaslužan samo naš talent i mukotrpan rad od malih nogu. Osim suradnje s Eltonom Džonom, tu je i Džordž Majkl (George Michael) te „Red Hot Chilli Peppers". Fenomenalno je raditi s njima, to su iskustva koja se pamte zauvijek - kaže Hauser i dodaje da ne postoji nijedan muzičar koji im nije dozvolio obradu svoje pjesme.

Zaokružiti poglavlje
U jeku evropske turneje izašla je njihova biografija "Veliki prasak", za koju je predgovor napisao upravo Elton Džon. Između ostalog, napisao je: "Nisam doživio nešto tako uzbudljivo još od 1960-tih, kad sam gledao Džimija Hendriksa (Jimi Hendrix) i uživao u londonskom klubu".

- Možda i jesmo malo premladi za to, ali toliko toga se desilo u samo dvije godine da je to čudo. Mislim da je trebalo zaokružiti to jedno poglavlje prije nego što krenemo dalje. A to što je Elton rekao, pa veći kompliment od toga ne postoji, zar ne?! - smatra muzičar.

Iako je sarađivao s brojnim svjetskim imenima, ovaj 27-godišnjak posebno je zadovoljan saradnjom s Oliverom Dragojevićem.

- Oliver je najveći car, obožavam ga. Moj heroj iz djetinjstva i to mi je najdraža saradnja svih vremena - ističe Hauser i dodaje kako imaju u planu stvaranje autorskih kompozicija, ali im se trenutno ne žuri.

Očekivati neočekivano
Stjepan i Luka u bh. prijestonici nastupit će u "nesretni" petak 13., no Hauser ističe da nisu praznovjerni.

- Sviramo u bilo koje doba dana i noći, pa tako i u petak 13. publika može očekivati neočekivano. Nema gostiju, nema vokala, to je noć čelo ludila - dodaje on.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates