Budi slobodan – drugi anti-droga muzički festival ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Monday, September 23, 2013

Budi slobodan – drugi anti-droga muzički festival


Udruženje za pomoć ovisnicima i bivšim ovisnicima RESTART organizuje drugi anti-droga muzički festival – „Budi slobodan“. Festival se održava na novosadskoj plaži Štrand 27. i 28.  septembra, a posjetioce očekuju edukativno-preventivni sadržaji i zanimljiv muzički program.
U petak, 27. septembra, nastupaju Nevas trio, Keckec, Josip a Lisac i Zbogom Brus Li, dok će u subotu publika moći da čuje sastave Irie FM i Killo Killo Banda i Marčela. Prvog dana program počinje u 17h, a drugog dana u 14h, završavajući se koncertima.
Cilj festivala je da motiviše javnost da se uključi u borbu protiv ovisnosti uz promovisanje života bez droge i poruku nade ovisnicima da je pobjeda nad njom moguća.

Udruženje za pomoć ovisnicima i bivšim ovisnicima Restart je osnovano 2011.godine na inicijativu uspješno rehabilitovanih i resocijalizovanih ovisnika, stručnih lica i na dobroj volji građana koji su se u svom najbližem okruženju susreli sa problemom narkomanije. Glavna djelatnost udruženja su motivacija ovisnika na rehabilitaciju, prevencija narkomanije, resocijalizacija i održavanje seminara, predavanja i javnih skupova na temu bolesti zavisnosti i suzbijanje narkomanije. Sarađuje sa mnogim rehabilitacionim centrima u Srbiji i inostranstvu, gdje upućuje ovisnike na liječenje. Restart radi  kao informativni centar koji orijentiše ovisnike i njihove porodice ka mjestima koja se direktno bave liječenjem. Od svog osnivanja uputili su preko 40 momaka i djevojaka na rehabilitaciju.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates