FILM: Aida Begić traži glumce - konkurs! ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Wednesday, September 25, 2013

FILM: Aida Begić traži glumce - konkurs!



Rediteljka Aida Begić, nakon porodiljskog odsustva i obaveza prema svojoj, sada već četveromjesečnoj bebi, ponovo se vraća filmu. Poslije uspješnih ostvarenja "Snijeg" i "Djeca" Begić će sada u okviru međunarodnog projekta "Mostovi Sarajeva", u koji su uključena vodeća rediteljska imena iz Evrope, snimati o opsadi Sarajeva. - U principu je to projekt koji će finalno biti dugometražni. Film pokriva period Sarajeva od početka Prvog svjetskog rata pa do danas i radi se povodom stogodišnjice od atentata na Franca Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju. Ja sam jedina iz BiH dio ove priče, a tu su još neka laskava imena prisutna kao što je Kristi Puiu (Cristi) ili Ursula Majer (Meier). Svi ćemo snimiti po jedan historijski dio Sarajeva i to će se montirati u dugometražni film - kazala nam je Begić.

Sa snimanjem svog dijela trebala bi početi najesen, a trenutno traži glumce, pa se na konkurs za audiciju, koji će trajati do 4. oktobra, mogu prijaviti svi koji to žele, čak i oni koji nemaju glumačkog iskustva. Prijave s fotografijom i kratkom biografijom, te kontakt telefon zainteresirani mogu poslati na e-mail adresu mostovi.sarajeva@gmail.com. Poželjno je da kandidati imaju iskustvo opsade Sarajeva, ali nije isključiv uvjet za prijavu.

- Svaki obični građanin je pozvan da se prijavi. Premijerno prikazivanje filma možemo očekivati u drugoj polovini sljedeće godine u Sarajevu - istakla je Begić.

film.ba

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates