Muzički festival "Ethno.com" ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Saturday, September 14, 2013

Muzički festival "Ethno.com"

Ethno.com plakat

Muzički festival "Ethno.com" održaće se u Kulturnom centru Pančeva 27. i 28. septembra.Kroz koncerte, radionice i naučno-obrazovni program, učesnici će predstaviti muziku iz cijelog svijeta, sa fokusom na stilovima Balkana, Bliskog Istoka, Afrike i Azije, kao i onim nastalim na nasljeđu evropskih naroda.

Ethno.com festival od 2013. godine pravi zaokret u programskom konceptu. Cilj festivala je da kroz koncerte, radionice, rezidencije umjetnika i naučno-obrazovni program predstavi muziku iz cijelog svijeta sa primarnim fokusom na stilovima Balkana, Bliskog Istoka, Afrike i Azije, kao i onim nastalim na nasljeđu evropskih naroda. Festival želi da bude otvoren i senzibilan na kulturne i umjetničke različitosti u stalnoj tenziji između tradicije i inovacije. Kako muzika svijeta sama po sebi otvara brojne mogućnosti u izražajnom smislu, ona isto tako predstavlja jasnu platformu za afirmaciju kulturnih vrijednosti, interkulturnog dijaloga, tolerancije i jačanje civilizovanog gradjanskog društva. Muzička, kulturna i etnička raznovrsnost učesnika, kao i proces njihovog zbližavanja kroz učešće u festivalskim programima daje dobru osnovu da se u Pančevu stvori raskrsnica energija i muzičkih stilova, promovišući na taj način dijalog između različitih kultura.

Na festivalu nastupaju: Neven, tamburaški orkestar M.Š. "Jovan Bandur", Amin i Hamza kvartet, Ethno.com Project Band, Divanhana, Shira U’tfila...
Više informacija o festivalu Ethno.com na zvaničnoj FB stranici.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates