Predstavljamo "Funky Floor Killers " Bboying / New Style ekipa ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Sunday, April 1, 2012

Predstavljamo "Funky Floor Killers " Bboying / New Style ekipaFunky Floor Killers je naziv bboying/newstyle ekipe iz Brčkog.
Ekipa se sastoji od 6 Bboy-sa i dvije djevojke koje plešu New Style. Funky Floor Killers pojedinačno plesom se bave dugi niz godina (što bi se reklo "Od malih nogu" :) ) a kao grupa su se ujedinili u Maju 2011 godine.
Svatko od njih se razlikuje po zanimljivom stilu plesanja i kombiniranja pokreta ali zajedno čine cjelinu koja oduševljala publiku.
Ova ekipa je najpoznatija u svom gradu i najviše poštovana od običnih ljudi, tj od ljudi koji nisu u "Hip Hop svijetu" jer su svojim nastupima na ulicama Brčko distrikta iskazivali svoju humanost tako što su kroz ples i druzenje skupljali pare za one ljude kojima je potrebna pomoć.
U Brčkom svi znaju koliko oni vole to što rade i žele da prenose ljubav prema bboyingu na ,  član ekipe Midhat Havić vodi treninge i motiviše mlađe generacije.

Od Maja 2011 pa do sad ekipa se 3 puta pojavila na takmičenjima, jednom u Sarajevu ( Street Dance Challenge ) i dva puta u Tuzli ( Hip Hop Camp ) & ( Join To Battle )

Street Show


 Fotografije sa zadnjeg Street Show-aFacebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates