Brojni muzičari ponovo snimaju album grupe Beatles… ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Wednesday, January 23, 2013

Brojni muzičari ponovo snimaju album grupe Beatles…


Kako je poznato, svojevremeno su legendarni The Beatles svoj također legendarni prvi album "Please Please Me" iz 1963. u londonskim Abbey Road studijima kompanije EMI snimili u jednoj maratonskoj sesiji za svega 12 sati rada - ako ne računamo pauze, bilješke producenta George Martina pokazuju da je efektivno svih 14 pjesama snimljeno za 9 sati i 45 minuta. Od marta iste godine, ovo izdanje je provelo nevjerovatnih 30 sedmica na samom vrhu britanske top liste, i time postavilo mnoge rekorde koji nisu srušeni sve do danas.
A sada, kako javlja servis music-news.com, brojni britanski muzičari su u partnerstvu sa servisom BBC odlučili da 50. godišnjicu od snimanja i objavljivanja ovog istorijskog izdanja proslave tako što će pokušati napraviti istu stvar. Za 11. februar zakazan je događaj koji će izravno prenositi BBC Radio 2 kao dio serijala "The Golden Age of the Album", i u okviru kojeg će, u istim studijima, i u 12 sati, album "Please Please Me" pokušati ponovo snimiti frontmen Simply Red Mick Hucknall, grupa Stereophonics i mnogi drugi, kako se navodi, "i stariji ali i moderni glazbenici", čija će imena uskoro biti objavljena.
Cijela akcija će biti dokumentirana i montirana i za potrebe emisije "12 Hours to Please Me" koja će se emitirati na kanalu BBC 15. februara.


Izvor:

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates