Otvoren konkurs za šesti Jelen Demofest ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Tuesday, February 19, 2013

Otvoren konkurs za šesti Jelen Demofest

Jelen Demofest, kao i svake godine do sada, službeno počinje otvaranjem takmičarskog konkursa, ove godine šestog po redu u organizaciji agencije Aquarius. Jelen Demofest konkurs za demo bendove zvanično počinje danas i trajaće ukupno dva mjeseca, tačnije sve do 15.04.2013..

Bendovi se na konkurs mogu prijaviti putem zvaničnog sajta festivala, www.demofest.org. U dijelu http://demofest.org/takmicari/ nalazi se elektronska prijava koju je potrebno detaljno ispuniti i zajedno sa dvije autorske numere, fotografijom benda i tekstovima numera poslati na konkurs@demofest.org. Nepotpune prijave nećemo uzimati u obzir.
Jedini uslov koji svi bendovi koji žele da se prijave moraju da ispune je da do sada nisu izdali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća.
Nakon završenog konkursa stručni žiri će izabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri. Šest ili više bendova će se u finalu boriti za prestižne nagrade festivala koje kao osnovni zadatak imaju pružanje prilike za maksimizaciju talenta odabranih bendova.
Kao i uvijek do sada, presudan će biti kvalitet i snaga autorskog izražaja prijavljenih bendova prilikom odabira 30 najboljih. Ukoliko bendovi žele da ih i drugi čuju, da pokažu da su se godine vježbanja isplatile te da svoju muziku predstave na profesionalnoj bini pred nekoliko hiljada ljudi, ovo je njihova šansa.
Bend Neuro, prošlogodišnji pobjednik Jelen Demofeta, ovih dana ulazi u proces odabira studija i producenta njihovog prvog albuma, a uskoro će u saradnji sa MTV-em snimiti i muzički spot koji će premijerno biti prikazan upravo na ovoj svjetski popularnoj muzičkoj televiziji. Promocija albuma benda Neuro desiće se na predstojećem, šestom Jelen Demofestu koji će ove godine biti održan od 18. do 20.07. na tvrđavi Kastel.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates