Predstavljamo: Purple Haze Crew ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Saturday, March 30, 2013

Predstavljamo: Purple Haze Crew

„Purple Haze Crew“ je Hip Hop grupa osnovana u Sarajevu 2012. godine. Grupu su osnovali Mirza „Dlu“ Smajić i Šabo „Shot“ Hot, a nedavno im se kao član pridružio i Rijad „Ril“ Rahman. 
 „Naš glavni cilj za osnivanje ove grupe je bila naša ljubav prema Hip Hop kulturi. Već duže vrijeme pratimo Hip Hop scenu u BiH, te inostranstvu i iskreno vjerujemo da možemo postati kvalitetan segment u toj istoj industriji. Fokusirati ćemo se da nam stil bude unikatan i da naša muzika bude glas svih onih koji su u životu uživali, a i prolazi kroz probleme u istoj mjeri kao i mi. Ovo je ono što volimo da radimo i to je nama najbitnije, a sve ostalo se može uvijek nabaviti. Mi predstavljamo Sarajevo, naselje Bistrik i oni koji su upoznati sa istim će prepoznati originalnost u našem radu.“
Snimili su nekoliko pjesama u njihovom studiu u Sarajevu i uskoro se kako saznajemo pripremaju za njihov prvi spot, te brojne nastupe u Bosni i Hercegovini. Njihov stil je „underground rap“ i to je ono što njih ističe u Hip Hop priči. Njihov dalji rad možete pratiti na njihovom Youtube kanalu: PHCrewmusic.
„Iskreno vjerujemo da možemo napraviti razliku na našoj sceni. Trenutno smo u kontaktu sa nekim od najboljih domaćih i stranih producenata i imamo velike planove za naš budući rad. Krenuli smo sa dna tako da možemo ići samo gore, a naš fokus će omogućiti da to uradimo i jako kvalitetno. Uvijek će da postoji neko ko će da nas voli, a i neko ko će da uvijek mrzi, ali to nama predstavlja samo motivaciju za dalji rad. Dolazimo iz kraja gdje je realnost surova i to je ono što će obilježiti našu muziku.“
„Naš Zon“ je drugi single Hip Hop grupe Purple Haze Crew. Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates