PRVI KONCERT GRUPE BLOCK OUT U SARAJEVU ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Saturday, March 30, 2013

PRVI KONCERT GRUPE BLOCK OUT U SARAJEVU


Sarajevo, 05. april 2013. godine – U petak, 05. aprila Tuborg Music House i art kino Kriterion će predstaviti po prvi put u Sarajevu – bend BLOCK OUT.

Grupu Block Out su krajem 1990. godine na Likovnoj akademiji, pod nazivom "Ad hoc" osnovali pevač Milutin Jovančić Mita, basista Trle (ex Siluete), gitarista Danilo, bubnjar Deki i gitarista Laki. Pošto je u Makedoniji postojala grupa sa identičnim nazivom, ubrzo joj mijenjaju ime u Block Out, po ideji tadašnjeg gitariste Danila, koji se još u to vrijeme bavio programiranjem, a grupa je naziv dobila po tada popularnoj igrici "Block Out". U slengu engleskog jezika pojam "block out" se odnosi na posljednji trenutak pred gubitak svijesti, što se kao tumačenje dopalo članovima benda.

Članovi grupe:

Milutin Jovančić - vokal
Nikola Vranjković - gitara, vokal
Aleksandar Balać - bas
Dejan Hasečić - gitara, sint
Miljko Radonjić - bubnjevi

1994. godine, objavljuju svoj prvi studijski album pod nazivom "Crno, belo i srebrno" (ITMM, 1994.), a nakon toga izdaju još 4 albuma ("Godina sirotinjske zabave"-1996.; "San koji srećan sanjaš sam"-1998.; "Između dva zla"-2001.; "Ako imaš s kim i gde"-2003.)

U godinama po objavljivanju albuma "Ako imaš s kim i gde" bend redovno održava koncerte u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, ali i Crnoj Gori, BIH i Makedoniji. Na svojim koncertima bend često predstavljaju nove, studijski još nesnimljene pjesme, a 5. aprila možete ih slušati na njihovom prvom sarajevskom koncertu.

Koncert u trajanju od dva i po sata održat će se 05. aprila u sali art kina Kriterion sa početkom u 21:30 sati. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 10 KM ili 12 KM sa konzumacijom Tuborg Green.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates