Snoop Lion bacio sumnju na nastavak svoje reggae karijere ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, March 14, 2013

Snoop Lion bacio sumnju na nastavak svoje reggae karijere


Reper je izjavio da možda neće ponoviti proces u kojem je nastao njegov novi album...

Šanse da dočekamo drugi reggae album Snoop Liona nisu velike, izjavio je reper preobraćen u reggae zvijezdu.
Muzičar nekad poznat kao Snoop Dogg otputovao je na Jamajku gdje je napisao i snimio svoj novi album "Reincarnated", koji izlazi 23. aprila. Međutim, u razgovoru za NME na pitanje hoće li se vratiti na ovo ostrvo i tamo ponovo snimati, Snoop nije mogao da da precizan odgovor, rekavši: "Definitivno osjećam da ću još stvarati muziku, ali ne znam hoću li ići na  Jamajku... možda poželim da odem negdje drugdje. Možda poželim da odem u neki drugi dio sveta. Neke stvari jednostavno pustite da budu tamo gdje jesu. To je trenutak koji nema cijenu. Možda sljedeći put poželim da odem negdje drugdje".
Na insistiranje o tome da li namjerava da snima reggae albume u drugim krajevima svijeta, reper nije mogao da  objasni svoj sljedeći korak, dodavši da možda poželi da napravi novi rap album nakon "Reincarnated": "Samo hoću da kažem da ne znam da li želim da ponovim isti postupak i odem na Jamajku, i snimam novi reggae album. Možda poželim da idem u neku drugu zemlju i napravim reggae album. Možda poželim da snimim rap album. Ne znam".
Snoop je takođe otkrio da i dalje koristi ime Snoop Dogg kada se bavi muzičkom produkcijom, i da upravo pod tim imenom radi s jednim novim izvođačem: "Imam jednu izvođačicu iz Poljske, zove se Iza, i njen album će uskoro izaći. Zvati će se "Birds Of A Feather"."
Ovog mjeseca je potvrđeno da na albumu "Reincarnated" gostuje niz poznatih kolega, među kojima su Drake, Rita Ora i Chris Brown. Uz album pojaviće se i dugometražni dokumentarac, koji će premijerno biti prikazan na  festivalu SXSW u Austinu. Film prati Snoop Doggovu transformaciju u reggae pjevača Snoop Liona. Film nosi isti naslov kao i album "Reincarnated", a najavljuje se da donosi "do sada neviđeni pristup" Snoopu, koji u filmu odlazi u Trench Town, ghetto koji se smatra mjestom gde je nastao reggae, i tamo radi na novom albumu.

Snoop Lion će nastupiti na ovogodišnjem Exit festivalu, a na ljeto možemo ga slušati na Fresh Island Festivalu... .

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates