SNOOP LION & BLOC PARTY dio su EXIT R:EVOLUCIJE ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, March 7, 2013

SNOOP LION & BLOC PARTY dio su EXIT R:EVOLUCIJE


R:Evolucija na EXITu počinje da se ubrzava, sve je veći broj vrhunskih svjetskih izvođaca koji joj se pridružuju. Legenda hip hop muzike, i velika pop zvijezda, Snoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party, jedan od najvećih svjetskih bendova indie-rock scene, svojim nastupima na glavnoj bini EXIT festivala pridružit će se EXIT R:Evoluciji 2013.
Tacno je dvije decenije od sada već istorijskog, čuvenog debi albuma Doggystyle“, koji je pretvorio lik Snoop Dogga u planetarni fenomen. Radi se o izdanju koje je na nezaboravan način, ne gubeći na zvučnoj ozbiljnosti, unijelo oštar ulični humor u svijet hip hopa, kojim su u to vrijeme vladali uglavnom razni muzički gangsteri. Humor i opuštenost u svim situacijama su ono što je talentovanog, ponekad problematičnog momka, izdvojilo iz nadolazećeg mora „opasnih“ zvijezdica u trenerkama i patikama.
Danas je snoop jedan od najprepoznatljivijih muzičara svijeta. Taj status je zaradio vješto kombinujući svoju najveću ljubav - rep muziku - sa drugim muzičkim stilovima kroz saradnje sa pop zvijezdama kao sto su Katy Perry i Alicia Keys, ali i producentima elektronske muzike poput Davida Guette i Bob Sinclara
Ove godine, u istom trenutku kao i sam EXIT, Snoop Dogg prolazi kroz R:Evoluciju iz koje se radja njegov novi lik. stara fascinacija Jamajkom, kao i novo ime   Snoop Lion najavljuju njegov slijedeći album Reincarnated“, ali i dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po ovom karipskom ostrvu. Snoop je ovom prilikom izjavio: „Sa ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namjena je oduvijek bila da pozitivno mijenja svijet i ima poseban život za sebe“. Upravo iz želje za promjenom i odavanjem počasti nekim od uzora hip hop kulture, izašao je Snoop Lion, koji će svoj novi zvuk predstaviti publici na najvecoj bini EXIT festivala, naravno uz hitove starog dobrog Snoop Dogga.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates