"Roling Stone" zbog naslovnice na meti kritika ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, July 18, 2013

"Roling Stone" zbog naslovnice na meti kritika


Naslovna strana američkog magazina "Roling stoun" na kojoj je osumnjičeni za bombaške napade u Bostonu DŽohar Carnajev izazvala je burna negodovanja na internetu.

 Nekoliko hiljada korisnika je na društvenim mrežama naslovnu stranu "Roling stouna" nazvalo "neukusnom" i "odvratnom".

Carnajev /19/, koji je izjavio da se ne osjeća krivim po optužnici za bombaške napade izvršene u aprilu, nalazi se na naslovnoj strani novog izdanja magazina.

"Kakva sramota, od njega pokušavaju da naprave rok zvijezdu. Užas", navodi se u jednom od više od 5.400 komentara ostavljenih na profilu "Roling stouna" na društvenoj mreži "Fejsbuk".

Komentari su ostavljeni 12 časova nakon što je "Roling stoun" objavio novu naslovnicu.

Na drugoj društvenoj mreži "Tviter" korisnici su navodili da Carnajev na naslovnoj strani "Roling stona" podsjeća na nekadašnju naslovnicu na kojoj je bio pokojni DŽim Morison, vođa čuvene grupe "Dors".

Brojne slavne ličnosti kritikovale su ovaj potez "Roling stona".

Jedna od novinarki "Roling stona" DŽenet Ritman, koja je radila na članku, u proteklih dva mjeseca razgovarala je sa prijateljima i porodicom Carnajeva.

DŽohar Carnajev suočava se sa 30 tačaka optužnice za upotrebu naoružanja za masovno uništenje u dva napada, izvršena 15. aprila, kada su poginule tri osobe, uključujući osmogodišnjeg dječaka.

Više od 260 ljudi povrijeđeno je kada je aktiviran eksploziv postavljen u dva pretis lonca ispunjena ekserima, čeličnim kuglicama i drugim metalnim predmetima.

Tužilaštvo bi moglo da traži smrtnu kaznu za Carnajeva prema 17 tačaka optužnice.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates