BILLAIN i BASHESKIA OTVARAJU HEATWAVE MUSIC STAGE ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Monday, August 12, 2013

BILLAIN i BASHESKIA OTVARAJU HEATWAVE MUSIC STAGE


Sarajevo, 16. august 2013. godine – art kino Kriterion će u periodu 16.-24. augusta otvaranjem Heatwave muzičke scene postati žarište noćnog event programa u Sarajevu. Na ovoj sceni će nastupiti neki od najuspješnijih regionalnih umjetnika. U petak, 16. augusta na glavnoj sceni će nastupiti Basheskia & Edward EQ, kao i već svjetski brend i producentsko ime – Billain i DMR display.


Ulaznice se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 7 KM, a informacije o ulaznicama za ostale večeri potražite na stranici www.kriterion.ba

Basheskia i Edward EQ su poznati bh. muzički dvojac osobenog zvuka. Koliko su svojim stilom i muzikom vezani za ovdašnji kontekst, toliko ih se iz njega može i izmjestiti, i sasvim jednostavno umetnuti u bilo koji prostor na planeti. Njihov zajednički album Can I Play With Your Memories, doživio je veliki uspjeh na domaćoj sceni, osiguravajući im tako vjernu i brojnu publiku.
Mogu se poslušati na Soundcloud profilu https://soundcloud.com/basheskia

Billain je sarajevski producent i sound designer čije nas razarajuće bass linije obogaćene brojnim uznemiravajućim zvukovima, vrhunski ukomponovane, godinama ne ostavljaju ravnodušnim. Toliko moćna produkcija da ćete teško povjerovati da je MADE IN BOSNIA.

Billain, koji se usudio baviti produkcijom u ovako zahtjevnom muzičkom žanru nagrađen je kada su se njegove ploče i MP3-ice pojavile na svjetskim top listama kao sto je “Beatport” i “Junodownload”, te kada je počeo izdavati za Rise Audio, Bad Taste, Syndrome Audio, Citrus etc. Svjetska podrška su mu imena poput: State of Mind, Calyx and Teebee, Phace. Njegove trake vrtili su legendarni producenti i Dj-evi: John B, Allied, Misantroph, Tech Itch, Audio, Cause4Concern, Noisia i mnogi drugi. Nastupao je na high-profile festivalima kao što su: Exit, LED FEST Karlovac, Burning the Beach, održao debitantski nastup u Brightonu (UK), te u međuvremenu potpisao za još par labela.

Ovu drum and bass velesilu poslušajte uz DMR display VJ-ing u Kriterionu 16-tog augusta u sklopu Heatwave Music Stage-a.

Svoju printanu kopiju programa možete preuzeti u art kinu Kriterion ili na web stranici www.kriterion.ba a nagradne igre u kojim možete osvojiti ulaznice za pojednačne noći će biti objavljene na Kriterion facebook stranici.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates