Florida - policija ubila mladića (18) zbog crtanja grafita ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Tuesday, August 13, 2013

Florida - policija ubila mladića (18) zbog crtanja grafita


Američka policija u saveznoj državi Florida ubila je, u gradu Miami Beach, 18-godišnjeg Israela Hernandeza-Llacha nakon što je navodno sprejem crtao grafit na zidu jednog zatvorenog restorana. Policija je na njega nasrnula šokerom te je zbog prekomjerne uporabe ovog "nesmrtonosnog oružja" mladić preminuo.

Stotine prosvjednika okupilo se na ulicama ove subote prosvjedujući protiv najnovijeg čina policijske brutalnosti. Njegov otac, Israel Hernandez-Bandera, rekao je kako ubojstvo njegovog sina "čin barbarizma" i "smaknuće mladog umjetnika i fotografa". Israel Hernandez-Llach i njegova porodica su imigranti iz Kolumbije. Svjedoci ističu kako su se policajci smijali i zezali na račun mladića kojeg su upravo "šokirali" do te mjere da će uskoro umrijeti. Naime, nakon incidenta su Llacha prebacili u zatvor, međutim neposredno nakon što su ga doveli pozlilo mu je i kroz nekoliko trenutaka je umro.


Policijska brutalnost u Miami Beachu česta je pojava. Prije dvije godine ubili su 22-godišnjeg mladića pucajući u njega čak 16 puta. Kritičari ističu kako policija koristi elektrošokere prečesto. Prošle sedmice na internetu se pojavila još jedna snimka policijske brutalnosti - jednu ženu u saveznoj državi Iowa policajci su pretukli za vrijeme pritvora. (advance.hr)

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates