Red Bull Music Academy Stage @ Terraneo Festival 2013. ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Tuesday, August 13, 2013

Red Bull Music Academy Stage @ Terraneo Festival 2013.


Prošle sedmice u srcu Dalmacije, tačnije u Šibeniku, održan je Terraneo festival koji je ugostio velika imena svjetske muzičke scene i tako privukao veliki broj domaćih i stranih posjetitelja. Entuzijastima željnima sofisticiranog plesnog zvuka sva tri dana festivala Red Bull Music Academy stage bio je oaza izvođača, DJ-a i producenata koji su im predstavili raznolikost muzičkih dimenzija.
Pozornica pod otvorenim nebom, fantastičan 3D mapping i publika koja nije prestajala plesati do ranih jutarnjih sati bili su savršena kombinacija za rasplesane tople ljetne noći. Renomirana imena muzičke mape svijeta i regije svojim pristupom glazbi s publikom su podijelili ideju raznovrsnosti koju Red Bull Music Academy njeguje već 15 godina. Trodnevni muzički spektakl bio je u rukama 14 izvođača.

Sjajno otvaranje započelo je s duhom Good Times Soundsystema legendarnog Sir Normana Jaya, koji je trosatnim setom publici priuštio putovanje klasicima soula, funka, reggaea i housea, a prepuni podij glasno je pozdravio njegov eklektični i izrazito plesni muzički izbor. Energični set sestara MayaVanye uspješno se rasipao različitim žanrovima, a nakon njih predvodnici čikaškog zvuka DJ Rashad i DJ Spinn svojim prvim nastupom u Hrvatskoj jukestepom i footworkom zapalili su posjetitelje.

Prva noć festivala završila je u sjajnom raspoloženju za koje je bio zaslužan hrvatski producent i DJ Petar Dundov, s čijeg lica osmijeh nije silazio, kao ni s lica mnogobrojne publike koja je uz njegovu muziku dočekala prve zrake sunca.

Drugog dana festivala odličnim live nastupom Davor O predstavio je svoje nove autorske radove, a Jesse Boykins III nakon njega se popeo na stage i masu očarao svojim nevjerojatnim vokalom. Audio InFunktion prodrmao je plesni podij freestyle mashup setom, a kao jedine dame večeri bile su predstavnica hrvatske beats scene Maja Milich te Tokimonsta, producentica iz L.A.-a, koja je kao zvijezda večeri sve prisutne oduševila dinamičnim nastupom i duhom. Zatvaranje stagea pripalo je Rustamu Ospanoffu i njegovoj razigranoj selekciji kroz puna dva i pol sata.

Treći i posljednji dan na pozornici je okupio kolege i dugogodišnje prijatelje. Jan Kinčl Zero prvim taktovima već je nagovijestio kakav će biti ostatak noći. Eddy Ramich i Mad Mats svaki svojom izvrsnom selekcijom nekadašnjeg i današnjeg house zvuka i DJ vještinama stvorili su magičnu atmosferu, a španjolski bratski duo Kyodai nastupom uživo hrvatskoj publici pružili su nezaboravan zvučni doživljaj. Mad Mats, Eddy Ramich i Rustam Ospanoff u back2back varijanti proputovali su kroz glazbenu povijest, od prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnost i muzički maraton priveli kraju.
Red Bull Music Academy kroz kreativnost 14 izvođača, zvučni i vizualni spektakl i sjajnu hemiju s publikom na ovogodišnjem Terraneo Festivalu potvrdila je da se glazbi treba samo prepustiti i uživati. Jednostavnu formulu prihvatili su svi.

Izvor:
Blackout

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates