Frenkie nominiran za „Best Adria Act“ ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Wednesday, September 18, 2013

Frenkie nominiran za „Best Adria Act“


MTV je jučer objavio imena pet izvođača iz regiona koji će se takmičiti za nagradu „MTV Best Adria Act“ na ovogodišnjoj dodjeli evropskih MTV nagrada (Europe Music Awards - EMA), koja će biti održana 10. novembra u Amsterdamu.

Nominirani kandidat iz BiH je Frenkie, a iz ostalih zemalja regiona to su Filip Dizdar (Hrvatska), Katja Šulc (Slovenija) te S.A.R.S. i "Svi na pod!" (Srbija).

Glasanje za „Best Adria Act“ počelo je jučer na internetskoj adresi www.mtvema.com i trajat će sve do 24. oktobra u ponoć, kada će biti poznat pobjednik.

Tuzlanski reper nije krio oduševljenje kada je saznao za nominaciju.

- Prošlo je skoro godinu otkako je izašao moj posljednji album "Troyanac", tako da mi ova nominacija dolazi kao šlag na kraju. Jako sam sretan kako je album prošao, odlične kritike, odličan „feedback" publike. Ova nominacija govori da je ovo moj najbolji album do sada. Imao sam sedam spotova, od kojih su skoro svi bili na prvom mjestu "Domaćice", hrpu svirki, festivala i gostovanja, a najzaslužniji za sve to su naši slušaoci i prijatelji koji nas prate i podržavaju sve ovo vrijeme - kazao je reper pravog imena Adnan Hamidović.

Bosna i Hercegovina je, osim 2005. i prošle godine, svaki put bila nominirana. Dva puta je čak odnijela pobjedu, za koju su zaslužni bili „Dubioza kolektiv" te Elvir Laković Laka.

Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates