KRAJ VELIKE KARIJERE: Džek Nikolson u penziji? (video) ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Thursday, September 5, 2013

KRAJ VELIKE KARIJERE: Džek Nikolson u penziji? (video)Holivudska zvijezda Džek Nikolson navodno se povukao iz glume poslije 50 godina uspješne karijere. Kako prenosi RadarOnline.com, legendarni američki glumac je to odlučio zbog problema s pamćenjem.
  
Džek je otišao u penziju bez prevelike pompe. Razlog je jednostavan – on ima problema sa pamćenjem. Sa 76 godina više ne pamti rečenice koje treba da izgovori. Njegovo pamćenje nije kao ranije – rekao je za ovaj portal izvor blizak glumcu.
Trostruki “oskarovac” nije snimao filmove od 2010. godine, kada je glumio u ostvarenju “How Do You Know”.

Da podsjetimo, Džek Nikolson je započeo svoju karijeru u Holivudu pedesetih godina dvadesetog vijeka, kada je sarađivao sa Vilijamom Hanom i Džozefom Barberom. Ovaj posao je napustio pošto je želio da postane glumac, a prvu zapaženu ulogu imao je u ostvarenju “The Cry Baby Killer”.

Nikolson je svakako ostao upamćen po filmu “Let iznad kukavičjeg gnezda” za koji je dobio Oskar. Isto priznanje osvojio je za ostvarenje “Dobro da bolje ne može biti”. Oskara za epizodnu ulogu dobio je za film “Vrijeme nježnosti”.
Džek je bio čak 12 puta nominovan za ovu nagradu, osam puta za najboljeg glumca i četiri puta za sporednu mušku ulogu, što ga čini glumcem s najviše nominacija za Oskara.
- Nema namjeru da se povuče iz javnog života. Ne želi da mu ljudi odaju počast. Želi da se povuče bez velike pompe, poput Šona Konerija – rekao je neimenovani sagovornik.


Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates