Predstavljamo mladi i perspetivni bend "The Law" ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Tuesday, March 19, 2013

Predstavljamo mladi i perspetivni bend "The Law"




Danas kada našom glazbenom scenom haraju Elitni odredi i slični glazbeni sastavi, teško je naići na tinejdžere koji nisu zaneseni trendovima i koji se izdvajaju u masi. Međutim, prava sam sretnica, jer sam ˝naišla˝, uz prijateljevu pomoć, na upravo takvu grupicu tinejdžera. Ta djeca su me odmah kupila i oduševila svojom ozbiljnošću i predansošću glazbi. U pitanju je rock bend the Law iz Žepča, koji je osnovan 19.03.2011.godine. Osnovali su ga Leonard (14) i Dean (15).
Prvobitno ime benda bilo je Polifem, ali kako Leo kaže, zbog nerazumljivosti i stalnog zapitkivanja o značeju, shvatili su da je vrijeme da mijenjaju ime. Dugo su smišljali, a the Law je sasvim slučajno ˝došlo˝ kada su basista Andrej i pjevač Marko primjetili kako često sviraju pjesmu Judas Priest-a ˝Breaking the Law˝, te su tako odabrali novo ime.
Četveročlanom muškom bendu se odnedavno pridružila i klavijaturistica Nerma (15).
Andrej je najmlađi član benda. Ima 12 godina i najtelitiraniji je. U bendu svira bass, za svoju dušu bubnjeve, u glazbenoj školi je 3. razred i svira klavir, ide na tamburice, a gitaru je naučio svirati uz brata Leonarda. Kaže da voli sve svirati i nema uzora. A pored glazbe bavi se i nogometom.
Marko ima 14 godina. On je pjevač u bendu i svira ritam gitaru. Gitaru svira od osme godine,a ljubav prema muzici su mu usadila brača, kako kaže od kako je znao za sebe. Pored njih uzori su mu Milan Mladneović, Bruce Dickinson, David Coverdale, Jimmy Page, Robert Plant, Damir Urban... 
Leonard je jedan od osnivača benda, kako je već navedeno i svira solo gitaru. Za ovu vrstu muzike se počeo zanimati od malih nogu, sa 6 godina, kada mu je rođak donio koncert AC/DC-a. Već tada se probudilo zanimanje za sviranjem i želja da upiše glazbenu školu, ali je prvi put odbijen. Sa ništa manje želje nastavio je sam svirati i nakon godinu dana učenja pokušava ponovo i biva primljen, a sada je već 4. razred. Najviše voli svirati hard rock a kao uzore navodi: Jimi Hendrix-a, Ritchie Blackmoore-a i John Petrucci-a.
Dean je 15-ogodišnji gimnazijalac, u bendu svira bubnjeve. Od drugog razreda je počeo svirati gitaru, ali se kasnije opredjeljuje za bubnjeve. Bubnjeve svira 5 godina i kaže kako za svaki žanr kao da sjeda za potpuno drugi instrument. Uz tatu je zavolio metal i po muzičkom ukusu se razlikuje od ostalih članova. Međutim kako kaže još nije dorastao da svira ono što najviše voli. Iako nije bubnjar najveci mu je uzor Dimebag, te bubnjari Hellhammer, Lars Ulrich, Chris Adler, Mike Portnoy, Dave Lombardo, Vinnie Paul...
Nerma ima 15 godina i u bendu je zadužena za klavijaturu. Muzikom se počela baviti u 1. razredu osnovne škole, na lokalnim festivalima dok nije upisala glazbenu školu, gdje svira klavir. Ljubav prema rocku je naslijedila od svog oca koji je svirao gitaru. Sada je u srednjoj glazbenoj školi, te se pored rocka bavi i klasičnom glazbom, a uzori su joj Jon Lord i Jordan Rudess.
Bend je do sada svirao u Žepču i Zenici. Mladi su, predani glazbi I rade ono što najviše vole. Odlično se slažu i svi kažu da u bendu prvenstveno vlada prijateljsko raspoloženje, pa tek onda profesionalno, što je u suštini i najvažnije. Odlično funkcionišu kao cjelina, u što će te se sami uvjeriti ako odete na njihovu svirku, što vam toplo preporučujemo. Ispred njih je još mnogo godina rada i svirki, mi se nadamo da ćemo u skorije vrijeme imati više prilika da ih slušamo i želimo im svu sreću u daljem radu.

Članak šalje: 

Amra Agić


Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates