Večeras počinje 5. Međunarodni festival savremene umjetnosti mladih KALEIDOSKOP ~ Magazin urbane kulture » id='fb-root'/>

Tuesday, August 13, 2013

Večeras počinje 5. Međunarodni festival savremene umjetnosti mladih KALEIDOSKOP



Danas je, u povodu održavanja 5. Međunarodnog festivala savremene umjetnosti mladih KALEIDOSKOP, u Općini Tuzla održana press konferencija. Predstavnicima medija obratili su se organizatori festivala, te učesnici Edvard Bishof, Sanel Redžić i Elena Čović (bend Noisethrill).

Edvard Bishof prvi puta sa svojim Švedskim bendom nastupa u Bosni i Hercegovini. Članovi benda su afirmisani muzičari Skandinavije i večeras, na otvaranju 5. Međunarodnog festivala savremene umjetnosti mladih KALEIDOSKOP će nam priuštiti odličan jazz koncert.

Sanel Redžić je za nastup u svom rodnom gradu odabrao zanimljiv repertoar koji će izvesti u srijedu, sa početkom u 21 sat u predivnom ambijentu Ateljea Ismet Mujezinović.

Noisethrill je mladi tuzlanski bend koji će se ove godine publici festivala predstaviti sa najnovijim numerama koje će svoje mjesto pronaći i na CDu prvijencu. Očekuje nas dobra svirka, sa žestokim ritmovima i odličan nastup uz druge tuzlanske bendove i velika imena poput Pips, Chips and Video clips, Dječaci, Hladno pivo, Van Gogh...

5. Međunarodnog festival savremene umjetnosti mladih KALEIDOSKOP počinje večeras u 21 sat u Ateljeu Ismet Mujezinović, a očekuje nas:

- Izložba studenata ALU Sarajevo "Product design"

- Luminous Synergy, Light art show

- Edvard Bishof Quintet


Facebook Blogger Plugin by http://urbanourban.blogspot.com./ | M.U.K.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates